Допомога переселенцям: у Києві відкрився консультативний центр

Допомога переселенцям: у Києві відкрився консультативний центр

Укрінформ
У Печерському районі міста Києва запрацював Консультативний центр для вимушено переміщених осіб (ВПО).

Про це повідомляє КМДА у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«У приміщенні районної бібліотеки Печерського району на вул. Алмазова, 14 запрацював Консультативний центр для вимушено переміщених осіб», - йдеться у повідомленні.

При цьому уточнюється, що до надання консультацій залучатимуться структурні підрозділи та служби Печерської районної в місті Києві державної адміністрації, фахівці яких надають роз’яснення з питань: соціального захисту; отримання гуманітарної допомоги; охорони здоров’я; влаштування дітей до закладів освіти; отримання адміністративних послуг; первинної правової допомоги; психологічної допомоги; квартирного обліку; компенсації за житлово-комунальні послуги.

“Питання, з якими звертатимуться внутрішньо переміщені особи, аналізуватимуть і в разі необхідності додатково долучатимуть відповідних фахівців”, - додали у КМДА.

Читайте також: У Хмельницькому відкрили центр допомоги для дітей-переселенців

Графік роботи Консультативного центру: щосереди з 9:00 до 13:00.

Зауважимо, за даними КМДА, у Печерському районі столиці зареєстровано близько 3500 внутрішньо переміщених осіб, які залишили постійні місця проживання після 24 лютого 2022 року, та більше 13 000 осіб, які переїхали з тимчасово захоплених територій або з територій, де ведуться бойові дії, починаючи з 2014 року.

Як повідомлялося, раніше у відомстві поінформували, що у Києві працюють над ініціативою розміщення Маріупольського міського ліцею.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-