У Києві зареєстрували понад 35,2 тисячі випадків коронавірусу від початку нового етапу війни

У Києві зареєстрували понад 35,2 тисячі випадків коронавірусу від початку нового етапу війни

Укрінформ
Від початку нового етапу війни з рф у Києві зареєстровано 35 252 випадки захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19.

Про це повідомили у пресслужбі Київської міської державної адміністрації з посиланням на першого заступника голови КМДА Миколу Поворозника, передає Укрінформ.

За його даними, серед цих хворих 13 973 чоловіки та 21 279 жінок, а також 2 312 дітей.

«Зокрема, за минулий тиждень зареєстровано 112 випадків: 56 чоловіків та 56 жінок. Серед захворілих 12 дітей. Як бачимо, коронавірус нікуди не подівся і люди продовжують хворіти цією часто небезпечною для життя хворобою. Нагадаю, що найефективнішим способом уберегтися від важкого перебігу хвороби є вакцинація. Це доведено фахівцями, перевірено досвідом та часом», – зазначив Поворозник.

Він наголосив, що у столиці кожен охочий може безкоштовно зробити щеплення проти коронавірусу.

«На сьогодні у столичних закладах первинної ланки достатня кількість вакцин. Зокрема, в наявності Sinovac-CoronaVac та Comirnaty від Pfizer-BioNTech. Кожен охочий може зробити першу, другу чи бустерну дозу вакцини. Для цього необхідно звернутися до свого сімейного лікаря або в пункт вакцинації та вакцинуватися. Внутрішньо переміщені особи також можуть вакцинуватися. Для цього їм потрібно звернутися у найближчий заклад первинної медицини», – додав перший заступник голови КМДА.

Читайте також: ВООЗ попереджає, що пандемія Covid-19 далека від завершення

Як повідомляв Укрінформ, у Нідерландах виявили різновид коронавірусу під назвою BA.2.75 - один із підвидів Омікрону; його ще називають Центавр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-