Оркестр Чернівецької філармонії дав концерти в Німеччині, зібравши кошти на допомогу українцям

Оркестр Чернівецької філармонії дав концерти в Німеччині, зібравши кошти на допомогу українцям

Укрінформ
Симфонічний оркестр Чернівецької обласної філармонії ім.Дмитра Гнатюка дав низку концертів у Німеччині, зібравши на них кошти на допомогу українцям. 

Про це повідомляє у Фейсбуці пресслужба Чернівецької ОВА, передає Укрінформ.

"Симфонічний оркестр Чернівецької обласної філармонії ім.Д.Гнатюка дав низку концертів у Німеччині. Музиканти на чолі із диригентом Йосипом Созанським виступили у Франкфурті-на-Майні та Дюсельдорфі... Зібрані симфонічним оркестром під час виступів кошти скерують на допомогу українцям", - йдеться у повідомленні.

Зазначають, що оркестр повіз закордон програму із творами чотирьох українських композиторів – Бориса Лятошинського, Євгена Станковича, Мар’яна Кузана, Лева Колодуба. Публіка вітала артистів гучними оваціями та переповненими залами, а німецькі ЗМІ написали про це схвальні матеріали.

Читайте також: До цьогорічного маратону памяті Василя Сліпака приєднаються Швейцарія та Франція

Виступ музикантів став надзвичайно важливою подією, адже нині репрезентувати Україну необхідно на всіх фронтах, у тому числі й на культурному, наголосили в ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, симфонічний оркестр Хмельницької обласної філармонії на концертах у Польщі та Швейцарії зібрав на допомогу постраждалим від війни українцям 5400 злотих та 7900 євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-