У Києві й області російські диверсанти перейшли в «сплячий режим» - Генштаб

У Києві й області російські диверсанти перейшли в «сплячий режим» - Генштаб

Укрінформ
У Києві продовжують виявляти підозрілих осіб, які можуть бути причетними до диверсійної роботи.

Про це сказав заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

“Київська обласна військова адміністрація повідомляє, що після закінчення бойових дій біля столиці активність диверсантів на Київщині зменшилася. Так, дійсно, певна частина диверсантів була знищена, але не виключено, що інша частина диверсантів перейшла в так званий сплячий режим і очікує на нове завдання від своїх московський кураторів. Безпосередньо в місті Києві продовжують виявляти підозрілих осіб, що можуть бути причетні до диверсійної роботи”, - повідомив Громов.

Читайте також: Поліція затримала більш як 800 підозрюваних у диверсійній діяльності і передала їх СБУ - Єнін

За його словами, упродовж останнього тижня затримано двох громадян України, в яких при перевірці мобільних телефонів виявлено фотографії з фіксацією залізничної інфраструктури Києва.

Окрім того, у Шевченківському районі столиці патрульні затримали жінку, в якої у телефоні були фото блокпостів.

“У Дніпровському районі патрульні затримали чоловіка, який, за даними поліцейських інформаційних баз, причетний до діяльності незаконних збройних формувань на окупованих територіях”, - розповів представник Генштабу.

Він додав, що в Оболонському районі столиці затримали чоловіка, в якого виявили фото розміщення військової техніки, позицій Збройних сил України та інших складових сил оборони. З'ясувалося, що цей чоловік здійснював дзвінки на номери з кодом російських операторів мобільного звязку.

Читайте також: У Києві поліція за тиждень затримала близько десятка імовірних диверсантів

Громов наголосив, що аналіз наявної інформації свідчить про те, що противник продовжує зосереджувати увагу на розвідці об’єктів критичної інфраструктури і так званих об’єктів прийняття рішень.

Інформація щодо згаданих об’єктів може використовуватися противником як у розвідувальних цілях, так і безпосередньо для планування ракетних ударів, пояснив він.

Громов послався на інформацію Служби безпеки України, згідно з якою діяльність агентури та ДРГ "продовжує фіксуватися в західних областях України з метою проведення диверсії на маршрутах доставки гуманітарної та військової допомоги від країн-партнерів, у центральних та південних областях України - з метою уточнення координат військових об’єктів та об’єктів критичної інфраструктури для нанесення ракетних або авіаційних ударів”.

Читайте також: Загрози нового наступу військ рф на Київ наразі немає - Генштаб

Як повідомлялося, перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін заявив, що в червні Україні вже затримали 30 диверсантів, з яких 11 - у Києві.

Загалом унаслідок роботи у Національній поліції України 123 контрдиверсійних груп було затримано більше 800 осіб, які підозрюються у диверсійно-розвідувальній діяльності і яких потім було передано за підслідністю до СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-