У Києві поліція за тиждень затримала близько десятка імовірних диверсантів

У Києві поліція за тиждень затримала близько десятка імовірних диверсантів

Укрінформ
Працівники системи МВС за минулий тиждень затримали понад 20 осіб, які ймовірно співпрацювали з ворогом, з них близько десятка - у Києві.

Про це в ефірі телемарафону сказав перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін, передає Укрінформ.

“Безпосередньо департаментом стратегічних розслідувань та Нацполіцією за минулий тиждень затримано понад 20 осіб, які можуть бути причетними до роботи з ворогом. Лише в Києві за минулий тиждень імовірних диверсантів затримали близько десятка”, - зазначив Єнін.

Він нагадав, що МВС продовжує роботу з виявлення та затримання диверсійно-розвідувальних груп, зокрема правоохоронці на блокпостах, під час патрулювання здійснюють огляд підозрілих транспортних засобів. Таких оглядів за минулий тиждень по країні було проведено майже 20 тисяч.

Читайте також: У Києві знову активізувалися ДРГ: Денисенко каже, що їхні «результати» зводяться до нуля

“Сотні людей викликали підозру у можливій роботі на ворога. Таких одразу для подальшого з'ясування передають підрозділам СБУ. Тому прошу з розумінням поставитися до незручностей, ці перевірки проводяться заради нашої безпеки. Бо ДРГ нікуди не поділися”, - сказав перший заступник міністра внутрішніх справ.

За його словами, у затриманих вилучають вогнепальну зброю, гранати, набої, заборонену символіку.

Читайте також: Поліція відкрила 667 справ щодо співпраці українців із військами рф

“ДРГ - це не просто люди, які фотографують позиції ЗСУ і інформують про це ворога. Вони можуть мати й інші завдання. Наприклад, проводити підривні акції по дестабілізації соціально-економічної ситуації в країні, готувати або координувати незаконні збройні формування, брати участь в інформаційних операціях, залякувати населення або приїздити в Україну з чітким завданням фізичної ліквідації представників влади або керівництва держави”, - наголосив представник МВС.

Він уточнив, що від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну  правоохоронці викрили 90 ДРГ та затримали за диверсійну діяльність понад 820 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-