У Софійському соборі відбулася музична молитва за медичних працівників

У Софійському соборі відбулася музична молитва за медичних працівників

Фото, відео
Укрінформ
У Софійському соборі з нагоди Дня медика відбулася мистецька духовна подія – "Музична молитва за медичних працівників".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МОЗ у Фейсбуці.

"З нагоди Дня медичного працівника в Києві у Софійському соборі відбулася духовна мистецька подія - «Музична молитва за українських медиків»", - йдеться у повідомленні.

У заході взяли участь медичні працівники, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, міністр культури Олександр Ткаченко, а також представників Всеукраїнської Ради Церков та релігійних організацій.

Читайте також: Зеленський подякував медикам, які щодня працюють у лікарнях і біля лінії фронту

«Сьогоднішній захід – це подяка тим, хто ціною власних життів рятує життя інших, це оптимістичне переконання в тому, що скоро настане мир», - зазначив Ляшко.

Метою події стала символічна подяка медикам, медсестрам і фельдшерам, які тримають медичний фронт.

«Наші медики, медсестри, фельдшери – зараз вони всі працюють на передовій, тримають медичний фронт. Вони герої. Дякую організаторам музичної молитви за можливість через музику висловити те, що складно передати словами», – сказав міністр охорони здоров’я.

Раніше сьогодні Ляшко повідомляв, що від початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україні загинули 12 цивільних медичних працівників. Це офіційно підтверджена цифра. Проте, за його словами, є також загиблі медики, які пішли до лав Збройних сил та допомагали на передовій рятувати військовослужбовців.

Професійне свято працівників галузі охорони здоров'я України відзначається щороку у третю неділю червня. Цього року День медичного працівника припадає на 19 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-