У Києві назвуть школу на честь льотчика-героя

У Києві назвуть школу на честь льотчика-героя

Фото
Укрінформ
Київську школу перейменують на честь свого колишнього учня - льотчика-героя України В’ячеслава Єрка, який захистив 24 лютого небо столиці.

Як передає Укрінформ, про це Повітряне командування "Центр" повідомляє у Фейсбуці.

“З ініціативою перейменування виступили побратими пілота і командування бригади тактичної авіації повітряного командування “Центр”, - ідеться в повідомленні.

В повітряному командуванні зазначили, що педагогічний колектив однієї із київських шкіл, де навчався льотчик одностайно підтримав перейменування школи на честь льотчика-героя України — командира авіаційної ескадрильї 40 бригади тактичної авіації, який загинув 24 лютого в небі Київщини.

Читайте також: Оборона Києва тільки посилюється, бо росія може повторити сухопутний наступМотузяник

Єрко у перший день повномасштабного вторгнення був першим серед тих, хто піднявся на захист Києва. Він виконав чотири бойових вильоти та забезпечив прикриття виведення з під удару літаків авіабригади.

Разом з іншими пілотами в повітряному бою збив п’ять ворожих літаків.

Указом Президента України від 16 травня Єрку присвоєно звання “Герой України” (посмертно) з удостоєнням ордену “Золота зірка”.

Як повідомляв Укрінформ, 20 травня Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Герой України капітану Сергію Пархоменку посмертно.

Раніше у Командуванні Повітряних сил ЗСУ повідомили, що 18 травня у Вінниці прощались із льотчиком штурмової авіації, командиром авіаційної ланки 299-ї бригади тактичної авіації імені генерал-лейтенанта Василя Нікіфорова капітаном Сергієм Пархоменком.

Він героїчно загинув 14 травня під час виконання бойового завдання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-