Киянин на замовлення спецслужб росії створив 20 інтернет-ЗМІ

Киянин на замовлення спецслужб росії створив 20 інтернет-ЗМІ

Відео
Укрінформ
Служба безпеки України викрила жителя Києва у створенні 20 проросійських інтернет-ресурсів на замовлення спецслужб російської федерації.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

Встановлено, що спецслужби рф курували зловмисника з метою максимального поширення ідей "русского мира" в Україні. Для цього киянину поставили завдання створити понад 20 інтернет-ЗМІ, у яких регулярно виправдовувалася збройна агресія рф та глорифікувалися її учасники.

Крім того, через ці ресурси активно поширювалася свідомо неправдива інформація про Збройні сили України і дискредитувалися українські захисники.

Загальна аудиторія згаданих каналів становила понад 2,2 млн унікальних користувачів на місяць.

Читайте також: СБУ отримала доступ до пропагандистських методичок російських спецслужб

Як повідомив у Телеграмі Офіс генерального прокурора, за свою роботу зловмисник отримував оплату з території росії, зокрема з використанням підсанкційних платіжних систем.

Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили в чоловіка комп’ютерну техніку, флеш-носії, мобільні пристрої, документи, що свідчать про його протиправну діяльність.

Правоохоронці затримали російського агента та повідомили йому про підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виготовлення і поширення матеріалів, у яких виправдовується, визнається правомірною та заперечується збройна агресія росії проти України).

Зловмиснику загрожує позбавлення волі терміном до п'яти років з можливою конфіскацією майна.

Вирішується питання про обрання фігуранту запобіжного заходу. Також перевіряється інформація щодо його причетності до інших злочинів проти основ національної безпеки України.

Як повідомляв Укрінформ, раніше в Київській області Служба безпеки України ліквідувала схему незаконного переправлення грошей, що слугувала каналом фінансування російської агентури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-