СБУ затримала у Києві проросійського інтернет-агітатора

СБУ затримала у Києві проросійського інтернет-агітатора

Фото
Укрінформ
Служба безпеки у Києві припинила протиправну діяльність проросійського інтернет-агітатора, який розповсюджував фейкові антиукраїнські відеоматеріали і дописи та закликав до зміни територіальних меж України.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління СБУ у м. Києві та Київській області повідомляє у Фейсбуці.

Контррозвідники спецслужби встановили, що колишній випускник Чернігівського вищого військового авіаційного училища льотчиків імені ленінського комсомолу, а нині 56-річний громадянин України, публічно підтримував та популяризував наративи президента рф володимира путіна.

З початком повномасштабної війни через створені власні акаунти у Фейсбуці, Телеграмі та інших соцмережах він створював та поширював антиукраїнські пропагандистські матеріали. Відео, дописи та коментарі фігурант використовував для виправдовування збройної агресії росії проти України.

Читайте також: На Одещині СБУ повідомила про підозру проросійському інтернет-агітатору

Зокрема, розповсюджуючи фейкові матеріали, пропагандист переконував інтернет-користувачів, що колони біженців із Маріуполя та Бердянська Збройні сили України обстрілюють касетними ракетами, а "нацисти-кримінальники" розстрілюють дітей та мирних жителів Донеччини.

Натомість дії російських військових на території України він глорифікував, розповідаючи, як "отважные воины помогли обездоленым и брошенным на произвол судьбы людям вырваться из лап нацыстов". А чеченські "добродії!, мовляв, роздають продукти, воду та медикаменти", - ідеться в повідомленні.

У ході обшуків за місцем проживання зловмисника правоохоронці вилучили електронні носії інформації, на яких містилися матеріали із закликами до зміни територіальної цілісності України, пропаганди росії та виправдання дій агресора.

Слідчі Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області у межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф в України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України оголосили зловмиснику про підозру.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ припинила діяльність проросійського інтернет-агітатора у Тернополі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-