Зараз немає даних, які свідчили б про наступ на Київ «прямо сьогодні» - Міноборони

Зараз немає даних, які свідчили б про наступ на Київ «прямо сьогодні» - Міноборони

Укрінформ
Наразі у Міноборони немає інформації ані від Генштабу ЗСУ, ані від розвідки про можливий наступ на Київ, водночас нагнітання може бути вигідне ворогу.

Про це в ефірі телемарафону єдиних новин сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр, передає Укрінформ.

"Я була на зв'язку з Головнокомандувачем з цього питання, і з головою ГУР Кирилом Будановим. Станом на сьогодні такої інформації у нас немає, яка б свідчила про можливий от прямо сьогодні наступ. Але ми повинні розуміти, що загроза Києву і всій території України є постійною, тому що у нас війна", - заявила Маляр.

Водночас вона зауважила, що нагнітання ситуації і створення "панічних хвиль" з великою ймовірністю може бути вигідне ворогу, "і вони в тестовому режимі можуть пускати таку інформацію".

"Ми вчора шукали коріння, де воно вперше могло з'явитися в соціальних мережах. І варто сказати, що це, дійсно, і російські джерела, і в тому числі доклали зусиль і наші громадяни небайдужі", - сказала заступниця міністра.

Читайте також: Загроза для Києва відтепер буде завжди - Маляр

За її словами, для ворога найпростіший і найшвидший спосіб встановити контроль над всією Україною - це захопити столицю. Тому потрібно усвідомлювати, що країна перебуває в стані війни і такі ризики є постійно, наголосила Маляр.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово зайнятих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-