ДБР завершило слідство щодо незаконної приватизації держмайна у центрі Києва

ДБР завершило слідство щодо незаконної приватизації держмайна у центрі Києва

Укрінформ
Державне бюро розслідувань (ДБР) завершило досудове розслідування кримінального проводження щодо незаконної приватизації нерухомості у центрі Києва на 80 млн грн. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Як передає Укрінформ, про це інформують у Телеграмі ДБР.

“Слідчі ДБР завершили досудове розслідування кримінального провадження щодо незаконної приватизації нерухомості у центрі Києва. В оборудці обвинувачуються колишній директор держпідприємства, яке входить до сфери управління Національного космічного агентства та ексзаступник голови Фонду держмайна. Обвинувальний акт скеровано до суду”, - інформують у ДБР.

Як повідомляється, у ході досудового слідства встановлено, що на балансі підприємства знаходилось нежитлове приміщення на одній з вулиць Печерського району міста Києва. Уточнюється, що приміщення, яке згідно з законодавством не підлягало приватизації, у 2011 році було незаконно передано у власність комерційній структурі.

У ДБР повідомляють, що організатори внесли завідомо недостовірні відомості у договір купівлі-продажу приміщення, а також підробили звіт про використання коштів, отриманих від протиправного відчуження.

Через дії зловмисників держава втратила майно на понад 80 млн грн.

Читайте також: ДБР розслідує 420 справ про держзраду і колабораціонізм

Як повідомляв Укрінформ, у червні 2021 року Державне бюро розслідувань повідомило про підозри посадовцям Національного космічного агентства України, Фонду державного майна і директору приватного товариства у справі незаконної приватизації приміщень державного підприємства «Арсенал».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-