ДБР розслідує 420 справ про держзраду і колабораціонізм

ДБР розслідує 420 справ про держзраду і колабораціонізм

Укрінформ
Слідчі ДБР від початку повномасштабної війни, розв’язаної росією, порушили стосовно правоохоронців та державних посадовців 420 кримінальних справ за фактами держзради і колабораціонізму.

Про це повідомила в ефірі телемарафону речниця ДБР Тетяна Сап’ян.

“З початку повномасштабних воєнних дій і до сьогоднішнього дня - це понад 420 кримінальних проваджень, які відкриті слідчими ДБР. На цьому етапі вручені підозри, і в деяких кримінальних провадженнях обвинувальні акти невдовзі будуть направлені до суду”, - сказала вона.

Сап’ян уточнила, що фігурантами цих справ є державні посадовці, правоохоронці та судді, які свідомо пішли на співпрацю з ворогом.

Читайте також: ДБР у травні відкрило 86 справ щодо держзрадників і колаборантів

За її словами, слідчі ДБР також продовжують фіксувати злочини рф на звільнених територіях - у містах Ірпінь, Тростянець і Чернігів. “Все документується. Потім це переросте у кримінальні провадження”, - зазначила Сап’ян.

24 лютого президент росії путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл. Вони розв’язали масовий терор проти цивільного населення на тимчасово захоплених територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-