У повітрі Києва протягом тижня фіксували підвищений вміст шкідливих речовин

У повітрі Києва протягом тижня фіксували підвищений вміст шкідливих речовин

Укрінформ
У Києві протягом минулого тижня в повітрі спостерігався підвищений вміст діоксиду азоту, формальдегіду та завислих речовин.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

Так, за даними спостережень на стаціонарних постах обсерваторії, з 16 по 21 травня в повітрі Києва зафіксоване перевищення середньодобових гранично допустимих концентрацій:

завислих речовин – у 1,0-1,2 раза на площах Бессарабській та Перемоги, проспекті Перемоги, вулиці Каунаській;

діоксиду азоту – у 6,1 раза на площі Перемоги; у 4,2-5,3 раза – на проспектах Перемоги та Оболонському, вулицях Попудренка, Каунаській та Інженера Бородіна; у 3,2-3,9 раза – на площах Бессарабській та Деміївській, у районі Гідропарку, бульварі Лесі Українки, вулицях Академіка Стражеска, Довженка та Семена Скляренка, за винятком проспекту Науки, 37 (в районі метеомайданчика), де перевищень не спостерігалося;

формальдегіду – у 5,4-5,7 раза на вулицях Довженка та Попудренка; у 3,1-3,7 раза – на площах Перемоги та Деміївській, вулиці Скляренка; у 1,1-2,8 раза – на Бессарабській площі, бульварі Лесі Українки, у районі Гідропарку, проспектах Перемоги, Оболонському та Науки, вулицях Каунаській та Академіка Стражеска.

Читайте також: Цього тижня ідеальним синоптичним днем буде 25 травня - Діденко

Загалом протягом минулого тижня на 16 стаціонарних постах обсерваторії були відібрані та проаналізовані 1612 проб атмосферного повітря.

За даними обсерваторії, у порівнянні з попереднім тижнем, рівень забруднення оксидом вуглецю знизився, завислими речовинами, діоксидом азоту та формальдегідом – підвищився.

Вміст діоксиду сірки лишився незмінним.

Читайте також: У КМДА очікують на результати обстеження липи Петра Могили, пошкодженої буревієм

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів запустило офіційний ресурс та мобільний додаток ЕкоЗагроза із даними про загрози довкіллю та запрошує українців вступати до екологічного батальйону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-