У КМДА очікують на результати обстеження липи Петра Могили, пошкодженої буревієм

У КМДА очікують на результати обстеження липи Петра Могили, пошкодженої буревієм

Фото
Укрінформ
Київська міська державна адміністрація очікує на висновки з обстеження історичної ботанічної пам’ятки - липи митрополита Петра Могили, яку минулого вечора пошкодив буревій.

Як передає Укрінформ, про це перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник повідомив у Фейсбуці.

За його даними, рятувальники та комунальні служби продовжують долати наслідки негоди, яка сталася в Києві ввечері 12 травня.

Повалені та аварійні дерева вже прибрали на Андріївському узвозі, вулиці Шовковичній, Кудрявському узвозі, вулиці Ялтинській, вулиці Ольжича, проспекті Перемоги, вулиці Серпова та вулиці Миколи Краснова.

Липа митрополита Петра Могили / Фото: Євген Котенко, Укрінформ

"Також чекаємо результатів обстеження постраждалої липи Петра Могили. Нагадаю, це одна з найстаріших лип Києва", - повідомив Поворозник.

За його інформацією, через негоду відключилися високовольтні лінії, унаслідок чого понад 100 тисяч жителів Оболонського, Подільського та Святошинського районів залишилися без світла.

Компанія-електропостачальник підключила більшість клієнтів до резервного живлення, однак увечері ще частина будинків залишалися знеструмленими.

Читайте також: У Пущі почали відновлювати маршрут трамвая, який постраждав під час наступу на Київ

Станом на ранок 13 травня фахівці і комунальники продовжують роботи з відновлення електропостачання.

Заступник голови КМДА закликав громадян пам’ятати про правила безпеки й не наближатися до обірваних проводів.

Як повідомлялося, увечері 12 травня Київ накрив буревій зі зливою. Негода ламала дерева, подекуди вириваючи їх разом із корінням. Сильним вітром була пошкоджена липа, яку, за легендою, посадив митрополит Петро Могила в 1635 році. Через буревій вона розламалася навпіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-