У Пущі почали відновлювати маршрут трамвая, який постраждав під час наступу на Київ

У Пущі почали відновлювати маршрут трамвая, який постраждав під час наступу на Київ

Фото, відео
Укрінформ
У Пущі-Водиці почали відновлювати трамвайну колію, пошкоджену внаслідок ворожих обстрілів.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська держадміністраіця повідомляє у Телеграмі.

Ділянки колії постраждали під час наступу російських військ на Київ. На 1-й та 9-й лініях мінометні міни влучили у трамвайне полотно. На кінцевій зупинці трамвайного маршруту № 12 на 14-й лінії снаряд від російського "Града" пошкодив колію та знищив трамвайну підстанцію.

Спеціалісти Служби колії Київпастрансу почали роботи після того, як обстеження завершили сапери ДСНС. Вони мають встановити 250 м рейок, два стрілочних переводи та близько 600 шпал. Роботи завершаться найближчим часом.

Читайте також: У Києві запустили автобус від станції метро «Почайна» до Пущі-Водиці

Пуща-Водицький трамвай – візитівка й один із символів Києва. Історичний маршрут, якому понад 100 років, пережив дві світові війни, і щоразу місто відновлювало його, зауважили в КМДА.

Замість трамвайного маршруту, який з’єднував Пущу-Водицю з рештою Оболонського району, курсує тимчасовий автобусний маршрут – № 12Т.

Читайте також: У Києві до Wi-Fi підключили майже 700 укриттів

Як повідомляв Укрінфор, за словами мера Києва Віталія Кличка, внаслідок російської агресії у столиці пошкоджено 390 будівель, серед яких 222 багатоквартирні будинки, 75 закладів освіти, 17 закладів охорони здоров’я та 11 закладів культури.

Фото, відео: Телеграм КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-