Кличко: Цього року столиця недоотримає третину бюджету - понад 20 мільярдів

Кличко: Цього року столиця недоотримає третину бюджету - понад 20 мільярдів

Укрінформ
Міський бюджет Києва через російську агресію недоотримає, за попередніми підрахунками, третину надходжень - понад 20 млрд гривень.

Як передає Укрінформ, про це мер столиці Віталій Кличко заявив в ефірі радіо «НВ», повідомляє пресслужба міського голови.

Він зазначив, що точно підрахувати сьогодні скільки недоотримає бюджет – неможливо. Оскільки війна триває.

«По місяцях говорити не зовсім коректно. Бо бюджет складається на рік. Загалом за 2022 рік ми, за попередніми підрахунками, недоотримаємо третину бюджету. Тобто, понад 20 млрд гривень. Але, підкреслю, це – попередні розрахунки», – наголосив Кличко.

Також він зазначив, що економіка міста потроху оживає. Повертається до роботи бізнес. Важливо, наприклад, і те, що зростає в столиці відсоток сплати за надані комунальні послуги.

«Наприклад, за березень в столиці за комунальні послуги сплатили 55 відсотків киян. І я дуже вдячний їм за це. Бо ці кошти пішли на необхідні матеріали. На зарплату працівникам підприємств, які, часто ризикуючи життям, забезпечують багатомільйонне місто всіма сервісами», – зазначив Кличко.

Читайте також: У Києві 8-9 травня посилять патрулювання міста

Як повідомлялося, Київський міський голова Віталій Кличко та перший мер Гамбурга Петер Ченчер підписали угоду про співпрацю, яка передбачає надання допомоги для відбудови української столиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-