У Києві працює тимчасовий притулок для тварин, які втратили господарів через війну

У Києві працює тимчасовий притулок для тварин, які втратили господарів через війну

Фото
Укрінформ
На території Національного комплексу «Експоцентр Україна» працює тимчасовий притулок для тварин «Виставковий центр», який створено у період воєнного стану зусиллями волонтерських організацій і міських служб.

Про це повідомляє Офіційний портал Києва, передає Укрінформ.

Як розповів заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, сюди привозять тварин, які втратили господарів, які загубились тощо з Києва та населених пунктів Київської області – Ірпеня, Бородянки, Гостомеля тощо. Притулок відкрито для всіх охочих за попереднім записом, і його основна мета – соціалізація та прилаштування тварин, які опинилися на вулиці.

У Києві працює тимчасовий притулок для тварин «Виставковий центр» / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Притулок працює з 31 березня. За цей час сюди привезли 70 собак і кішок. З них уже прилаштовано близько 40 тварин – 31 собака і 9 кішок. На сьогодні у притулку перебувають 25 собак і 5 кішок.

Читайте також: У Харкові зі зруйнованого будинку дістали кота, який провів під завалами два тижні

«Багато тварин загинули чи опинились на вулицях. Тому з ініціативи волонтерських організацій і міста створено тимчасовий притулок. За тваринами тут наглядають ветеринарний лікар і фахівець з адопції тварин комунального підприємства «Київська міська лікарня ветеринарної медицини», постійно працюють представники громадських організацій та волонтери», - пояснив Пантелеєв.

Він розповів, що корм, який сьогодні є притулку, – це гуманітарна допомога, оскільки колосальну роботу для функціонування притулку та адопції тварин роблять зоозахисні організації та небайдужі громадяни.

Притулок має свою сторінку у Фейсбуці, де є інформація про тварин та їхні фото, всі небайдужі можуть поширити інформацію про собак і котів, які потребують родини або ж самим подумати про можливість взяти під опіку когось із них.

Як повідомлялося, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-