Сирени в Києві звучали понад 300 разів за час російської агресії проти України - постпред в ОБСЄ

Сирени в Києві звучали понад 300 разів за час російської агресії проти України - постпред в ОБСЄ

Укрінформ
Попередження про повітряні нальоти у столиці України звучали понад 300 разів, а їх загальна тривалість перевищила 500 годин.

Як передає Укрінформ, про це заявив Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні.

"Попередження про повітряні нальоти в Києві звучали понад 300 разів, а їх загальна тривалість перевищила 500 годин – близько 40% часу всіх днів війни", - заявив він.

Інформуючи про російські ракетні удари, український посол розповів, зокрема, історію тримісячної Кіри, яку разом із мамою та бабусею було вбито в Одесі у Великодню ніч. "Просто уявіть. За секунду російська ракета вбила три покоління. Того дня в Одесу влучили сім ракет", - сказав Цимбалюк.

Читайте також: Депортація українців на територію рф є воєнним злочином – Цимбалюк

За словами дипломата, росія також вдається до ядерного тероризму, зокрема, запустивши у 36-ті роковини катастрофи на ЧАЕС дві ракети над Запорізькою АЕС. "Низьколітаючі ракети становлять під загрозу безпеку станції та всього світу", - додав він.

Вказавши на продовження росією обстрілів українських міст і сіл та завдання ударів по критичній інфраструктурі, очільник української місії в ОБСЄ поінформував, що, за даними ГПУ, наразі в Україні загинули 3 818 мирних жителів, ще понад 4 тис. цивільних отримали поранення. Серед загиблих – 215 дітей, ще 391 дитина отримала поранення. Водночас, фактичні дані можуть бути вищими, оскільки нині виявляються нові масові поховання.

"Жертвами російських обстрілів і бомбардувань стали 17 українських і чотири іноземні журналісти. Ще 17 українських та сім іноземних журналістів були викрадені або отримали поранення", - додав Цимбалюк.

Читайте також: Ворог вдарив ракетами по Києву, є постраждалі

Як повідомляв Укрінформ, у четвер росіяни знову атакували столицю України ракетами – два влучання зафіксовано в Шевченківському районі. Є постраждалі.

24 лютого 2022 року росія здійснила масштабне вторгнення в Україну, почавши масовані бомбардування мирних міст та селищ. Російські війська розв’язали масовий терор на тимчасово окупованих територіях. Збройні Сили України та Сили територіальної оборони чинять запеклий опір російським загарбникам та завдають їм величезних втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-