У мерії Києва відкрився Європейський дім

У мерії Києва відкрився Європейський дім

Фото, відео
Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко разом із делегацією Європейського парламенту та сенаторів Франції відкрив у будівлі столичної мерії Європейський дім.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

У церемонії відкриття взяли участь депутати Європарламенту від Бельгії, Іспанії, Литви та Румунії – Гай Верхофстадт, Луіс Гарікано, Пятрас Ауштрявічюс і Рамона Стругаріу, а також сенатори Французької Республіки – Жерар Лонге, Ерве Море, Клод Малюре, Жан-Ів Леконт, Олів’є Кадік, Анжель Превіль, Філіп Домінаті. Крім того, у церемонії брали участь європейські наукові та громадські діячі, зокрема французький філософ та письменник Паскаль Брюкнер, французький політик, захисник української свободи Алан Мадлєн.

"Мені дуже приємно вітати всіх вас на церемонії відкриття символічного Європейського дому – European Working Place "WeEurope" у мерії Києва. Міста, яке майже два місяці обороняється від російських варварів. Яке зазнало ракетних ударів, руйнувань інфраструктури та житлових будинків. Міста, яке бачило смерті сотень своїх мирних мешканців", - сказав мер столиці Віталій Кличко.

За словами Кличка, "Київ, попри всі страждання і загрози, залишається нескореним. Завдяки нашим героїчним воїнам та хоробрим жителям, які об’єднались в боротьбі проти орків. Ми захищаємо і будемо захищати серце України – нашу столицю. Її культурну та історичну спадщину, частина якої внесена ЮНЕСКО до спадщини людства. Ми зробимо все, щоби захистити життя мільйонів киян".

В київській мерії відкрили Європейський Дім – робочий простір European Working Place «WeEurope» / Фото: КМДА

Кличко висловив сподівання, що керівники і народи держав Євросоюзу переконались у тому, що сильна і стабільна Європа неможлива без сильної і успішної України.

Член Європарламенту від Бельгії, колишній прем’єр-міністр Бельгії, співголова Конференції про майбутнє Європи Верхофстад підкреслив, що "Європа сьогодні повинна і намагається усіляко підтримувати боротьбу України зі злом, яке несе усьому цивілізованому світу росія і особисто путін та його режим. І саме Україна зараз б’ється за цінності європейської демократії та свободи. Тому держави ЄС повинні надати Україні все необхідне – економічну і політичну допомогу, озброєння та повністю відмовитись від закупівлі російських енергоносіїв".

Читайте також: Україна очікує підтримки європейських держав на шляху вступу до ЄС – Президент

Як зауважив Кличко, "ми налаштовані швидко подолати шлях до повноправного членства в ЄС. Досягнути всіх необхідних критеріїв. Свій внесок в цей процес має зробити і Європейській Дім – European Working Place "WeEurope".

"Ми створюємо його як місце для зустрічей та дискусій, що сприятимуть європейській інтеграції України. Для втілення проєктів задля допомоги Києву та Україні. Політичної, економічної допомоги, проєктів з розвитку демократії. Його двері будуть завжди відчинені для партнерів та друзів нашої країні. Таких, як зібрались сьогодні в мерії Києва", - сказав Кличко.

"Сьогоднішній захід – це символічний акт політичної підтримки України, її європейських прагнень та перспектив. Київ – столиця України. І саме в Україні сьогодні б’ється серце Європи. Переможе Україна! Переможе Європа! Слава Україні!", – наголосив мер.

Читайте також: Єврокомісія чекає від України відповіді на другу частину опитувальника щодо членства в ЄС

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. Збройні сили України, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинять спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-