У Києві трьох росіян викрили в організації переправлення диверсантів

У Києві трьох росіян викрили в організації переправлення диверсантів

Укрінформ
​​У Києві трьох росіян викрили в організації схеми незаконного переправлення громадян рф через державний кордон України для здійснення диверсійної діяльності.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва прокурорів Київської міської прокуратури затримано трьох громадян рф та повідомлено їм про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України, незаконному перетині державного кордону України та підробленні офіційних документів (ч. 3 ст. 332, ч.1 ст.14 ч. 3 ст.332, ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, протягом 2021-2022 років росіяни організували схему незаконного переправлення співгромадян в Україну для диверсійної діяльності проти підрозділів Збройних сил України та інших військових формувань.

Також зловмисники регулярно передавали до росії відомості, які могли зашкодити суверенітету і територіальній цілісності України.

«Оселившись у Києві, підозрювані шукали громадян України, які б відкривали в банках на своє ім’я рахунки та здійснювали на них перераховування коштів. Вони також забезпечували їх балонами з фарбою, ймовірно, для нанесення маркувань. Завербовані громадяни України допомагали затриманим пересуватися територією України», - зазначається у повідомленні.

Читайте також: У Кривому Розі затримали колишнього правоохоронця, який став російським диверсантом

Під час обшуків у підозрюваних вилучили банківські картки, на які перераховувались кошти, а також засоби зв’язку та зберігання інформації.

Їм обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Правоохоронці встановлюють причетність цих осіб до інших злочинів.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці упродовж березня затримали близько 600 диверсантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-