Кияни отримають мільйон продуктових наборів з Вінниччини

Кияни отримають мільйон продуктових наборів з Вінниччини

Укрінформ
Кияни отримають мільйон продуктових наборів, сформованих на Вінниччині.

Про це повідомив голова Вінницької ОВА Сергій Борзов у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Київ – «закріплений» за Вінницькою областю. У столицю сьогодні пакують продовольчі набори на складах у Вінницькому обласному гуманітарному штабі. Минулого тижня розпочала роботу з формування продовольчих наборів для населення Києва – доручення Офісу Президента. Всього їх має бути мільйон», - написав Борзов.

За його словами, продовольчий набір – це коробка вагою 12 кг, у якій спаковані борошно, крупи, цукор, м’ясні, рибні та овочеві консерви, сухарі та хлібці, молочні вироби, сухі сніданки, макарони, чай, кава тощо. Їх формують із розрахунку потреб однієї людини на місяць.

Учора, 11 квітня, з Вінниці до Києва відправили понад 70 тонн харчів. Це майже 6500 продовольчих наборів, які завантажені у чотири вантажні вагони. А з початку березня таких вагонів відправили до столиці вже 11.

Посадовець додав, що з Вінниччини щотижня залізницею відправлятимуть у «гарячі точки» країни продукти, які закуповуються за кошти Державного бюджету, аби жоден з українців не дізнався що таке голод.

Читайте також: Вінниччина отримала благодійний вантаж ліків з Німеччини для військових та цивільних

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про закупівлю продовольчих наборів для українців, які цього потребують. До кожного набору входять продукти тривалого зберігання, які забезпечать людину харчуванням орієнтовно на один місяць. Роздачу наборів громадянам здійснюють обласні військові адміністрації.

Фото: Фейсбук Сергія Борзова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-