путін, імовірно, відмовився від захоплення Києва - голова Пентагону

путін, імовірно, відмовився від захоплення Києва - голова Пентагону

Укрінформ
Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що президент росії володимир путін «ймовірно відмовився» від спроби захопити Київ, оскільки рф перефокусувала свою увагу на схід і південь України.

Про це він сказав під час слухань сенатського комітету з питань збройних сил, повідомляє Укрінформ з посиланням на Defence News.

За словами Остіна, путін «думав, що він дійсно може швидко захопити Україну, дуже швидко захопити столицю», однак президент рф помилявся щодо цього.

«Я думаю, що Путін, ймовірно, відмовився від своїх зусиль захопити столицю, і тепер зосереджений на півдні та сході країни», – сказав Остін.

Він додав, що Пентагон зосереджується на тому, щоб продовжувати озброювати українські сили, коли війна вступає у наступну фазу.

Як повідомляв Укрінформ, заступник начальника штабу командування Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Грузевич заявив, що імовірність того, що російська армія здійснить повторну спробу захопити Київ, є високою.

Раніше Грузевич попереджав, що російські війська продовжать тактику залякування Києва, завдаючи ракетних ударів, тому ППО готова. Нині рф перекидає свої сили в інші регіони, оскільки українські захисники на Київщині змусили загарбників відступити.

Президент рф путін 24 лютого розпочав новий етап війни з Україною. Війська рф обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-