російські війська продовжать залякувати Київ ракетами - ППО готова

російські війська продовжать залякувати Київ ракетами - ППО готова

Укрінформ
Заступник начальника штабу Командування Сухопутних військ Збройних сил України бригадний генерал Олександр Грузевич вважає, що російські війська найближчим часом продовжать тактику залякування, завдаючи ракетних ударів, тому ППО готова.

Про це він заявив на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«Таку тактику ворог буде підтримувати найближчим часом. Командуванням вже вживаються заходи щодо мінімізації наслідків цих ракетних ударів. Як я вже казав, є заходи, щоб відвести якомога далі від Києва та Київської області противника, щоб лишити його змоги наносити атаки артилерією, РСЗВ. А ракетні удари будемо відбивати своїми засобами ППО», - сказав Грузевич.

Він запевнив у тому, що ворога фізично у столиці не буде, принаймні живим точно. Що стосується області, то там проводяться активні дії зі звільнення населених пунктів. Найближчим часом громадськості повідомлять результати.

«Думаю, найближчим часом нас очікують хороші новини. Повірте, вони будуть. Думаю, день-два і ми будемо бачити прекрасну новину. Але поряд із цим не треба скидати з рахунку всі сили ворога, бо їх достатньо для того, щоб спробувати нанести якийсь удар у відповідь. У першу чергу це стосується ракетних ударів», - сказав заступник начальника штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ.

За його словами, рф нині свої сили перекидає в інші регіони, оскільки українські захисники на Київщині змусили загарбників відступати. Зараз, зазначив він, ситуація така: авіація противника боїться наближатися ближче, «тому запускають прицільні цілі, внаслідок чого руйнуються будинки та є жертви серед цивільного населення».

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-