У ЗСУ заявляють, що Київ – неприступна фортеця для ворога

У ЗСУ заявляють, що Київ – неприступна фортеця для ворога

Укрінформ
Київщина та столиця України є неприступною фортецею для російських загарбників, а створення ворогом нинішніх оборонних позицій не стане на заваді Збройним силам для звільнення своїх територій.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону UA:Разом повідомив пресофіцер командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

«Київщина і Київ – це є неприступна фортеця для ворога, і ніколи нога російського окупанта не ступить на землю Києва», - заявив речник.

Він нагадав, що керує обороною Києва командувач Сухопутних військ генерал-полковник Сирський, який щодня перевіряє позиції у передмісті столиці. Речник зазначив, що продовжує створюватись велика кількість фортифікаційних споруд та докладається максимум зусиль, аби у разі спроби ворога атакувати Київ, ці зусилля залишились нездійсненними.

За його словами, у наступальних діях ворога спостерігається деморалізація, українські ж військові навпаки із більшим завзяттям знищують ворога.

«Ворога буде знищено і відкинуто не тільки від столиці, а й по всій Україні», - запевнив речник.

Відповідаючи на питання, чи завадить створення ворогом оборонних позицій, щоб звільняти землю на Житомирському, Ірпінському напрямку, Фітьо повідомив: «Для нас це не буде перешкодою, тому що ми знаходимось на своїй землі. У них великі проблеми з логістикою, з морально-психологічним станом і вони розуміють, що далі залишатись тут у них просто немає ніякого резону – або вони підуть добривом в наш родючий чорнозем, або будуть здаватись в полон. Найкращий варіант – хай залишають техніку і втікають в свій лаптєстан», - заявив Фітьо.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати противника з 24 лютого до 23 березня орієнтовно становлять: особового складу - близько 15600 осіб. Крім того, ворог втратив танків ‒ 517 одиниць, бойових броньованих машин ‒ 1578, артилерійських систем – 267, РСЗВ - 80, засобів ППО - 47, літаків – 101, гелікоптерів – 124, автомобільної техніки - 1008, кораблів / катерів - 4, цистерн з ПММ - 70, БПЛА оперативно-тактичного рівня - 42, спеціальної техніки - 15.

Дані постійно оновлюються, оскільки підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-