У МВС заявляють, що ніякої блокади Києва наразі немає

У МВС заявляють, що ніякої блокади Києва наразі немає

Укрінформ
Ніякої блокади Києва на сьогоднішній момент немає.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в ефірі українських телеканалів заявив радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко.

«Про ситуацію щодо Києва – тут лякатися поки що нічого, ніякої блокади на сьогоднішній момент немає, і найближчим часом, сподіваюся, вона не передбачається», - сказав він.

Говорячи про боротьбу з ДРГ, він уточнив, що правоохоронці виявляють їх постійно і постійно з ними борються – у різних регіонах та місцях.

«У принципі, скільки їх ще може бути – відповіді на це питання немає, тому що їх ще може бути дуже багато. Але ми у принципі настроюємо всю тероборону, прикордонників, поліцію тощо на те, як з ними боротися, що з цим треба робити, і ми розуміємо, що ДРГ – це один з важливих елементів російської агресії проти нас», - заявив радник глави МВС.

Він зазначив, що сказати про те, що ми знищили ДРГ, він не може.

«Тобто, на жаль, вони з’являються і з’являються. Ми їх нищимо – вони з’являються. У цьому питанні ми продовжуємо цю роботу», - заявив він.

Коментуючи роботу рятувальників у ці дні, Денисенко сказав, що це - робота реально 24 години на добу, і це - сотні виклики упродовж тієї ж доби. На його думку, насправді цим людям потрібно тільки подякувати, бо це величезний пласт роботи, який ми навіть не уявляємо собі до кінця.

«Це одна з найтяжчих ділянок, окрім воєнного фронту, звичайно, окрім медицини. Це – третій такий величезний фронт, де люди працюють просто без сну і відпочинку», - поінформував радник міністра внутрішніх справ.

Відповідаючи на питання щодо рівня злочинності в Україні, Денисенко поінформував, що нині він зменшується у рази.

«У принципі, по деяких регіонах ми можемо говорити про зменшення (рівня злочинності – ред.) у 5 разів», - поінформував він.

На його думку, таке скорочення злочинності пов’язане з тим, що в нашій державі з’явилося дуже багато небайдужих громадян.

З іншого боку, припустив він, «коли на руках так багато зброї, кожен злочинець, мабуть, подумає, чи треба йому зараз робити якийсь злочин, тому що він розуміє, що за законами воєнного чачу він може отримати кулю в лоб. Тому ці дві речі – небайдужі громадяни і зброя на руках – вони дають свої позитивні плоди».

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-