Заступниця глави Міноборони – про наступ на Київ: Буде важко, але ми однозначно переможемо

Заступниця глави Міноборони – про наступ на Київ: Буде важко, але ми однозначно переможемо

Укрінформ
Війська Російської Федерації дійсно планують найближчим часом здійснити наступ на Київ, однак це не можна назвати несподіванкою.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі UA:Разом повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, коментуючи інформацію про загрозу масованого наступу на Київ найближчим часом.

«Хочу всім сказати, що наш Генеральний штаб найбільше поінформований в цій країні і 24/7 інформація постійно з усіх джерел стікається і обробляється. Зараз дуже багато громадян пишуть, в тому числі і мені, що відбувається. Знайте, що всю цю інформацію ми опрацьовуємо, її перевіряють. Тому ми дякуємо всім небайдужим, хто пише. Ми все це обробляємо. І дійсно інформація щодо Києва регулярно надходить, що саме на Київ будуть здійснюватися атаки. Це не несподіванка. Ми розуміємо, що ключова ціль - це Київ. І Київ сьогодні в надійній обороні, сьогодні величезна кількість тероборони й інші підрозділи Збройних сил боронять Київ», - наголосила Маляр.

Вона відзначила, що всі дорослі люди і розуміють складність ситуації.

«Так, нам буде важко, але ми однозначно вистоїмо в цій боротьбі. На нашому боці правда і ми воюємо за свою землю. Нам нема куди відступати, у нас одна країна», - наголосила Маляр.

За її словами, на сьогодні бої тривають на великій частині території України, однак уже на 100% зрозуміло, що український народ переможе.

«Бої ідуть на більшій території нашої держави, і ми з вами проходимо дуже складне випробування. Але ми 100% його пройдемо, ми 100% переможемо, це зараз абсолютно очевидно. І кожен українець це розуміє», - наголосила Маляр.

Вона підтвердила, що вбитими, пораненими і полоненими російська армія втратила третину свого потенціалу.

«Ми зараз подаємо цифри умовні, тому що дуже складно рахувати на полі бою. Більше 11 тисяч особового складу знищено за ці дні. Це військові російської окупаційної армії.І ви розумієте, що це більше, ніж за дві Чеченські війни, які вони влаштували в себе в державі. Тобто це величезні втрати. На сьогодні сили ворога деморалізовані, тому що вони добровільно в полон здаються… Ми підготували для них методички, як це зробити, і поширюємо, тому що це один із способів повністю деморалізувати ворога. Вони зрозуміли, що тут їх чекає тільки смерть», - наголосила Маляр.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати противника з 24 лютого по 7 березня орієнтовно склали: особового складу - понад 11 тис. осіб, танків ‒ 290 од., Бойових броньованих машин ‒ 999 од., артилерійських систем –117 од., РСЗВ - 50 од., засоби ППО - 23 од., літаків – 46 од., гелікоптерів – 68 од., автомобільної техніки - 454 од., кораблі / катери - 3 од., цистерн з ППМ - 60, БПЛА оперативно-тактичного рівня – 7.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-