Жернов – про оборону Києва: Складними напрямками залишаються Буча та Ірпінь

Жернов – про оборону Києва: Складними напрямками залишаються Буча та Ірпінь

Відео
Укрінформ
Голова військової адміністрації Києва Микола Жернов звернувся до киян та закликав об’єднати сили для захисту Києва, який є стратегічною ціллю ворога. Лави тероборони столиці щогодини поповнюються і на сьогодні їх чисельність становить понад 25 тис. осіб.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у відеозверненні Голови міської військової адміністрації Києва.

«Київ для ворога – це стратегічна ціль. Ворог використовує всі методи для досягнення цієї мети. Однак, як військовий, можу вас запевнити<...> що наші Збройні сили не дадуть пройти ворогу. В нас є авіація. Привид Києва збив вже 21 ворожий літак. У нас діє система протиповітряної оборони, яка не раз захищала важливі об’єкти інфраструктури. А ще кожної години лави тероборони Києва поповнюються і зараз становлять вже більше 25 тисяч", - сказав Жернов.

Він наголосив на головному, що мають зробити мирні мешканці. Це - зайняти місця в укритті при сигналах «повітряна тривога», повідомляти про місце знаходження диверсійних груп, підозрілих осіб.

Тих, хто має сили, Жернов закликав "зупиняти ворога будь-яким способом: робити коктейлі молотова, в'язати сітки, займатися волонтерством та допомогою".

"Зараз головне завдання киян – триматися разом", - підсумував він.

Жернов також повідомив, що наразі складними напрямками залишаються Буча та Ірпінь.

«Околиці Києва є складним напрямком – це Буча, Ірпінь. Зі сторони Житомирської траси ми посилюємо оборону Києва. Усіх мирних мешканців східного регіону столиці просимо не виходити зайвий раз на вулиці, не переміщуватись без потреби», - закликав голова військової адміністрації Києва.

Як повідомляв Укрінформ, 28 лютого Президент України Володимир Зеленський на час війни призначив головою Київської міської військової адміністрації генерала Миколу Жернова. Віталій Кличко залишився міським головою столиці.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-