У Києві проходить хода пам'яті Героїв Небесної Сотні

У Києві проходить хода пам'яті Героїв Небесної Сотні

Укрінформ
У Києві в Михайлівському Золотоверхому соборі відбулася панахида за Небесною Сотнею, після якої активісти почали ходу на вшанування пам'яті героїв Революції гідності.

Участь у заході беруть близько 300 осіб, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, після молебню активісти сформували колону на Михайлівській площі та рушили в бік Європейської площі вулицею Трьохсвятительською. Люди тримають плакат, на якому написано "Пам'ятаємо Героїв Небесної Сотні". Крім того, активісти несуть прапори України та біло-червоні прапори Республіки Білорусь, а також запалили лампадки та несуть їх у руках.

Хода проходить за маршрутом: Михайлівська площа - вул. Трьохсвятительська - Європейська площа - вул. Грушевського - Кріпосний провулок - вул. Інститутська - Алея Героїв Небесної Сотні.

За правопорядком під час ходи слідкують правоохороці.

Як повідомляв Укрінформ, вісім років тому, 18 лютого 2014 року, в Україні розпочався найтрагічніший етап Революції гідності. В результаті протистоянь 18 лютого на вулицях Інститутській та Грушевського, Кріпосному провулку, у Маріїнському парку та Майдані Незалежності загинуло 23 людини, а 509 отримали тілесні ушкодження, з них 37 – тяжкі, 85 – середньої тяжкості.

Читайте також: На Майдані ми сподобалися самі собі, і уже ніколи цього не забудемо

Загалом, за даними прокуратури, під час Революції гідності постраждали 2,5 тисячі людей, 104 із них загинули в лютому 2014 року. Загиблих учасників акцій протесту називають Небесною Сотнею.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-