У Києві відкрилася фотовиставка про історію Євромайдану в Донецьку

У Києві відкрилася фотовиставка про історію Євромайдану в Донецьку

Фото
Укрінформ
На Михайлівській площі у Києві, біля скверу Небесної Сотні, презентували вуличну фотовиставку “Євромайдан у Донецьку: історія боротьби за гідність”.

В експозиції представлені унікальні фото з особистих архівів учасників донецького Євромайдану, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Про це під час відкриття виставки повідомив організатор, голова правління ГО «Українська народна рада Донеччини та Луганщини», передає кореспондент Укрінформу.

«Євромайдан – це відправна точка, яка змінила, я сподіваюся, українське суспільство назавжди. Саме тому ми відкриваємо цю виставку, адже маємо зберігати пам’ять про події, робити все можливе для того, аби вона була живою, а не «нафталіновою», - зазначив організатор виставки - голова правління ГО «Українська народна рада Донеччини та Луганщини» Станіслав Федорчук.

Читайте також: У Києві затвердили план заходів до Дня Героїв Небесної Сотні

За його словами, виставка напіваматорська, бо на ній немає професійних фотографій, натомість представлені знімки з особистих архівів учасників донецького Майдану, багато з яких були таємно вивезені з окупації. Супровідні тексти до фотографій написані таким чином, аби кожна людина мала змогу провести паралель між собою, тими, хто стояв на столичному Майдані, і тими, хто брав участь в акціях у Донецьку.

У Києві відкрилася фотовиставка про історію Євромайдану в Донецьку / Фото: Євген Котенко, Укрінформ

Ще однією місією виставки, за словами організатора, є поширення правдивої історії про події у Донецьку в 2013 – 2014 роках.

Директор Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні — Музею Революції гідності кандидат історичних наук Ігор Пошивайло наголосив, що ця виставка є дуже важливим заходом у контексті вшанування пам’яті героїв Небесної сотні та тогочасних подій в усій Україні.

"Дуже важливо знати правду про ті події у Донецьку, які фактично визначили майбутнє нашої держави. Сьогодні існує міф, що Донецьк майже одразу здався сепаратистам, що у Донецьку громадяни не були готові відстоювати європейські цінності. Це неправда... Ця виставка і альбом є яскравим документальним підтвердженням", - сказав він.

Читайте також: У Києві 18 лютого відбудеться акція «Ангели пам’яті»

За словами організаторів, виставка триватиме до 20 березня.

Як повідомлялося, 28 грудня 2021 року у Львівській обласній бібліотеці для юнацтва імені Романа Іваничука вперше відкрили виставку «Євромайдан у Донецьку. Історія боротьби за гідність».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-