У Києві затвердили план заходів до Дня Героїв Небесної Сотні

У Києві затвердили план заходів до Дня Героїв Небесної Сотні

Список
Укрінформ
З нагоди Дня Героїв Небесної Сотні, який відзначається щорічно 20 лютого, у Києві відбудеться низка заходів.

Як передає Укрінформ, відповідний план заходів затвердили у КМДА.

“Згідно з планом, із 17 лютого до 20 березня на Михайлівській площі проходитиме вуличний виставковий проєкт “Євромайдан у Донецьку: історія боротьби за гідність”, - ідеться у повідомленні.

18 лютого о 13:00 відбудеться вручення пам’ятних відзнак КМДА постраждалим та учасникам Революції Гідності.

Читайте також: У Києві презентували заходи до Дня Героїв Небесної Сотні

Того ж дня з 11:00 до 13:00 пройде щорічна акція “Ангели Пам’яті” на згадку про загиблих під час Революції Гідності на Алеї Героїв Небесної Сотні (біля моста) та з 20:00 до 21:00 відбудеться "Хода пам’яті” за маршрутом: Михайлівська площа – вул. Трьохсвятительська – Європейська площа – вул. Грушевського – Кріпосний провулок – вул. Інститутська – Алея Героїв Небесної Сотні.

Крім того, з 18 лютого до 20 березня триватиме документальна виставка “Справи Майдану: на шляху до правосуддя та історії” на Алеї Героїв Небесної Сотні (біля мосту).

20 лютого з 10:00 до 12:00 відбудеться церемоніал вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні та упродовж дня триватиме комеморативна інсталяція “Місця гідності” на Алеї Героїв Небесної Сотні (на місцях загибелі Героїв),

20 лютого низка заходів відбудеться на Майдані Незалежності: з 16:00 до 18:00 - відбудеться “Вечір пам’яті Героїв Небесної Сотні”, із 19:00 до 23:00 на Майдані Незалежності та Алеї Героїв Небесної Сотні проходитиме світлова інсталяція “Промені Гідності” з аудіосупроводом музики Романа Коляди.

Читайте також: Дробович сподівається, що Музей Революції Гідності почнуть будувати до кінця року

Також із 16 лютого до 15 серпня на Майдані Незалежності триватиме вулична виставка “Мальована історія Майдану” – графічного роману-виставки про Революцію Гідності.

З 16 до 28 лютого в міській бібліотеці “Молода гвардія” триватиме книжкова виставка “Історія революції зблизька”, із 17 до 28 лютого у читальній залі Державного архіву Києва триватиме виставка документів “До Дня Героїв Небесної Сотні".

В усіх районах Києва із нагоди Дня Героїв Небесної Сотні відбудеться покладання квітів, повідомили у КМДА.

20 лютого буде обмежено проведення розважальних заходів, спортивних змагань та внесено відповідні зміни до програм теле- і радіопередач комунальних засобів масової інформації.

Читайте також: У Чернівцях відкрили Меморіал Героїв Небесної Сотні

Як повідомляв Укрінформ, 22 січня 2014 року на Майдані загинули перші Герої Небесної Сотні.

20 лютого відзначається День Героїв Небесної Сотні на вшанування подвигу учасників Революції Гідності. Саме цього дня 2014 року загинули найбільше активістів Євромайдану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-