У Києві презентували заходи до Дня Героїв Небесної Сотні

У Києві презентували заходи до Дня Героїв Небесної Сотні

Фото
Укрінформ
Національний музей Революції Гідності оприлюднив програму заходів до Дня Героїв Небесної Сотні.

Програму оголосив генеральний директор Національного музею Революції Гідності Ігор Пошивайло під час пресконференції в Укрінформі.

"Ми створили досить репрезентативну програму. Вона дозволяє побороти стереотип і, на жаль, певну практику, коли ми, вшановуючи пам'ять Героїв Небесної Сотні, вшановуючи події Революції Гідності, бачимо, що все менше і менше коло людей має можливість брати участь у цих заходах, і складається враження, що начебто ця подія вже не актуальна, вона прикривається іншими кризовими ситуаціями, що пам'ять плинна. І до цього, зокрема, активно долучається країна-агресор. Ворожа пропаганда, яка намагається поставити історію про Майдан, про Небесну Сотню з ніг на голову", - сказав Пошивайло.

Читайте також: В Україні розробляють церемоніал вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні

Він зазначив, що цього року програма заходів до Дня Героїв Небесної Сотні дуже насичена та доповнюється ледь не щодня.

Зокрема, 17 лютого у Києві відбудеться відкриття вуличної виставки “Євромайдан у Донецьку: історія боротьби за гідність”. Вже 18 лютого на алеї Героїв Небесної Сотні проведуть панахиду за загиблими під час Революції Гідності. Після цього одразу ж відбудеться щорічна традиційна тиха акція "Ангели пам'яті". А увечері проведуть панахиду за Небесною Сотнею та Ходу пам'яті.

20 лютого презентують міжнародний театральний проєкт - виставу "Майдан Інферно". Презентація відбудеться у кіноконцертній залі Українського дому. У цей же день проведуть віче "Вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні". А увечері запалять світлову інсталяцію “Промені Гідності” з аудіосупроводом - музикою Романа Коляди.

Читайте також: Експерт: Документи щодо визнання алеї Героїв Небесної Сотні нацпам'яткою – на розгляді МКІП

Загалом заходи проходитимуть з 16 по 25 лютого.

"Прошу слідкувати за можливими змінами у програмі, за новими анонсами, новими заходами. І просимо максимально активно в тих обмеженнях, які існують на сьогодні, долучатися до заходів. Також просимо політиків, політичні рухи не маніпулювати пам'яттю Небесної Сотні", - додав Пошивайло.

З повною програмою заходів можна ознайомитися за посиланням.

Під час пресконференції також презентували кілька соціальних роликів, які підготували до Дня Героїв Небесної Сотні.

Як відомо, в Україні День Героїв Небесної Сотні відзначається 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції Гідності. Саме цього дня 2014 року загинуло найбільше активістів Євромайдану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-