Київрада затвердила положення про новоутворені департаменти районів міста

Київрада затвердила положення про новоутворені департаменти районів міста

Укрінформ
У Київській міській раді затвердили положення про новоутворені департаменти районів міста Києва, які будуть структурними підрозділами Київської міської державної адміністрації.

Як повідомляє пресслужба Київради, таке рішення підтримали 84 депутати, передає Укрінформ.

Заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко нагадав, що на минулому пленарному засіданні депутатський корпус підтримав рішення утворити 10 нових структурних підрозділів КМДА – Департаменти районів, які до часу створення районних у місті Києві рад здійснюватимуть самоврядні повноваження на місцях.

«Необхідно надати правові підстави для здійснення діяльності новоутвореним Департаментам районів міста Києва. Також визначити їх повноваження, як органів місцевого самоврядування, в окремих галузях, реалізація яких не покладена на інші структурні підрозділи виконавчого органу. На території адміністративних районів міста Києва новоутворені підрозділи будуть здійснювати самоврядні повноваження з метою дотримання принципу безперервності влади. Вони будуть підпорядковуватись Київському міському голові Віталію Кличку та підзвітними Київській міській раді – це дозволить належним чином здійснювати контроль за їх діяльністю. Створення Департаментів районів є важливим стратегічним кроком на шляху до створення районних у місті Києві рад», – зазначив Бондаренко.

Читайте також: Як працюватиме транспорт Києва у разі можливої агресії Росії – роз’яснення КМДА

Заступник міського голови – секретар Київської міської ради додав, що водночас районні у місті Києві державні адміністрації продовжують роботу та виконують повноваження виключно як місцевий орган державної виконавчої влади.

Як повідомляв Укрінформ, у КМДА вирішили створити департаменти районів. Депутати від «Слуги народу» назвали це узурпацією влади.

Київрада ухвалила рішення, які вдосконалять систему управління районами столиці та дозволять зберегти самоврядування в місті.

Читайте також: У Київраді назвали «цивілізаційним вибором» відновлення райрад

Так, депутати розглянули кілька проєктів рішень, які вдосконалять систему управління районами. Так, Київрада проголосувала за створення райрад. Їх повноваження визначатимуть до березня.

Ще один проєкт рішення — про створення робочої групи, яка до кінця березня напрацює повноваження майбутніх районних рад. Вибори депутатів цих рад мають відбутися у жовтні цього року. Підготовча група напрацьовуватиме пропозиції до проєкту рішень про утворення районних у місті Києві рад, визначення їх чисельності та чисельності їх апарату, а також визначатиме обсяг повноважень цих рад.

Читайте також: Кличко пропонує повернути райради та провести вибори 30 жовтня

Крім цього, Київрада більшістю голосів проголосувала за проєкти рішень, згідно з якими районні державні адміністрації позбавляються повноважень і бюджетного фінансування. А замість них в КМДА будуть створені 10 нових департаментів, яким передадуть повноваження.

Фото: Офіційний портал Києва

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-