Кличко пропонує повернути райради та провести вибори 30 жовтня

Кличко пропонує повернути райради та провести вибори 30 жовтня

Укрінформ
Київський міський голова Віталій Кличко заявив, що на сесії Київради буде розглянуто три проєкти рішень, які вдосконалять систему управління районами.

Про це він сказав під час засідання Київради у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас на порядку денному важливі питання для збереження та розвитку самоврядування в столиці, ефективного муніципального управління. Зокрема, ми повинні розглянути три проєкти рішень, які вдосконалять систему управління районами. Перше - про створення робочої групи, яка до кінця березня напрацює повноваження майбутніх районних рад. І вибори депутатів цих рад мають відбутися 30 жовтня цього року", - сказав Кличко.

Читайте також: ОАСК не скасував заборону Київради на продаж алкоголю вночі

За його словами, також пропонується встановити, що на перехідний період – до виборів, самоврядні повноваження в районах будуть виконувати структурні підрозділи міського виконавчого органу, "представляючи інтереси киян і втілюючи рішення, що ухвалює Київрада, обрана мешканцями столиці".

"Третє - ми повинні створити такі підрозділи, це – модель, притаманна більшості обласних центрів України, де є райони. Це модель законна і конституційна", - зазначив мер.

Читайте також: Рада може розглянути законопроєкт про столицю наступного тижня

Він наголосив, що сьогодні йдеться про збереження реального та ефективного місцевого самоврядування у столиці, "щоб на рішення задля розвитку міста і їх втілення впливали кияни, а не поставлені в тих чи інших політичних інтересах чиновники, які перед мешканцями міста не несуть жодної відповідальності".

Як повідомлялося, у жовтні 2021 року Киїський міський голова Віталій Кличко повідомляв, що ініціював розгляд Київською міською радою питання щодо створення районних рад у Києві.

Кличко нагадав, що районні ради у киян забрав режим Януковича у 2010 році, і досьогодні базове місцеве самоврядування в Києві не було повернуто.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-