У лікарнях Києва підготували резервні ліжка та запаси ліків на випадок надзвичайної ситуації

У лікарнях Києва підготували резервні ліжка та запаси ліків на випадок надзвичайної ситуації

Укрінформ
Заклади охорони здоров'я міста Києва забезпечені усім необхідним на випадок надзвичайної ситуації. Зокрема, у лікарнях є резервні ліжка та запаси лікарських засобів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу заявила заступниця голови КМДА з питань охорони здоров’я Ганна Старостенко.

"Наші медики в надзвичайних умовах працюють уже два роки. Тому для нас це не новина. І посилений режим на сьогодні вже максимально відпрацьований. І наразі наші заклади охорони здоров'я забезпечені автономними джерелами електроенергії, відповідно вони готові у разі такої ситуації до відключення енергозабезпечення та водопостачання. У такій ситуації вони будуть користуватися власними джерелами, аби медична допомога надавалася безперебійно і у повному обсязі", - повідомила Старостенко.

За її словами, столичні лікарні мають необхідний резерв профільних ліжок, "для того, щоб надавати необхідну медичну допомогу постраждалим, а також наші заклади охорони здоров'я мають необхідний резерв лікарських засобів, виборів медичного призначення, донорської крові, та паливно-мастильних матеріалів".

Також вона підкреслила, що у місті Києві працює одна з найкращих систем екстреної медичної допомоги, яка охоплює Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Києва.

Читайте також: Кличко розповів про кількість укриттів у Києві

"До цієї ж єдиної системи залучені наша київська міська клінічна лікарня швидкої допомоги, приймальні відділення лікарень міста Києва, а також спеціалізовані кабінети невідкладної медичної допомоги у профілактичних лікувальних закладів столиці", - зазначила вона.

"Тому наразі Київ готовий до будь-яких ситуацій. Наш центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф забезпечений резервом ліків мінімум на місяць, а саме центр медицини катастроф - на два місяці. Засобів компонентів крові ми маємо наразі на тиждень. Тому, як ви бачите, у нас є чіткий алгоритм дій", - наголосила вона.

Читайте також: У столиці забезпечили додаткове виробництво електроенергії – Кличко

Як повідомляв Укрінформ, заклади освіти Києва працюють у звичайному режимі, а їх керівники знають, як діяти у випадку надзвичайної ситуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-