Кличко розповів про кількість укриттів у Києві

Кличко розповів про кількість укриттів у Києві

Карта
Укрінформ
Якщо кілька років тому в Києві було 1,5 тисячі придатних укриттів, то на сьогодні їх кількість збільшили утричі.

Про це на брифінгу щодо ситуації в столиці у зв’язку з можливою подальшою агресією Росії заявив Київський міський голова Віталій Кличко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо укриттів та сховищ, якщо кілька років тому в місті було 1,5 тисячі придатних укриттів, то на сьогодні їх кількість збільшили утричі. Загалом до фонду захисних споруд цивільного захисту входять понад 500 сховищ. Вони розташовані на об’єктах критичної інфраструктури і призначені для захисту працівників. Та майже 4500 споруд подвійного використання, де в разі надзвичайної ситуації можуть укритися мешканці міста. Це підземні паркінги і переходи, заглиблені станції метро, підвали та напівпідвали", - розповів Кличко.

Читайте також: У столиці забезпечили додаткове виробництво електроенергії – Кличко

З їх розташуванням можна ознайомитися на карті, яка розміщена на сайті КМДА

«Хотів би зазначити, бо були питання, що в мирний час споруди подвійного використання можуть застосовуватись для господарської діяльності. Там зараз можуть бути магазини, аптеки, кафе чи перукарні. Але в разі надзвичайної ситуації балансоутримувачі та керівники закладів повинні відчинити двері і надати захист населенню», – зазначив мер.

Кличко повідомив, що в столичних школах вже два тижні тривають тематичні навчання з педагогічними колективами. Активізують цю роботу і з батьками учнів. Також розроблені інструкції як діяти і різним закладам та установам, враховуючи специфіку їх роботи, – медзакладам, школам та садкам, закладам соціального захисту.

Читайте також: Метро, підземні переходи і паркінги: укриття у Києві розраховані більш як на 2 мільйони осіб

Мер додав, що у місті удосконалюють систему оповіщення, яка охоплює як персонал міських служб, так і населення. "Розробили також нову систему оповіщення, аналогів якої в Україні немає. На її будівництво виділимо з бюджету міста майже 11 млн грн", – сказав Кличко.

Як повідомлялося, система життєзабезпечення Києва працює без збоїв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-