Для киян провели вишкіл на випадок російського вторгнення

Для киян провели вишкіл на випадок російського вторгнення

Фото, відео
Укрінформ
Муніципальна варта Києва та ветеранські спілки столиці провели бойовий вишкіл для цивільних громадян на випадок російського збройного вторгнення.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, вишкіл відбувся на тренувальній базі КП "Муніципальна охорона" під Києвом.

Ветерани зі спілок учасників АТО провели тренінги / Фото: Володимир Тарасов. Укрінформ

Заняття складалися з чотирьох дисциплін: основи тактичної медицини, основні навички поводження зі зброєю, базова інженерно-саперна справа, основи обліку особового складу та військової організації.

"Для цивільного населення це отримання базових навичок з військових дисциплін. Перед лицем російської збройної агресії кожен громадянин України має долучатися до захисту і мати для цього елементарні навички", - пояснив Антон Колумбет, заступник голови Муніципальної варти.

Студент-другокурсник Інституту міжнародних відносин, киянин Ярослав вважає, що в цей складний час кожен українець має бути готовий стати на захист своєї Батьківщини.

"Все вказує на те, що росіяни готують наступ. Я готовий захищати своє місто, бо я його люблю. Треба захищати свою самобутність, права, тому що в інших країнах у нас не буде такої свободи, як в Україні", - вважає Ярослав.

На вишколі було чимало жінок. 36-річна луганчанка, а нині жителька столиці, письменниця Любов Якимчук сказала, що особливо хотіла б навчитися стріляти.

"Я бачила початок війни на сході України на власні очі. Якщо війна прийде в Київ, я хочу бути готова його захистити. Я розуміюся на первинній медичній допомозі, але хотіла б спробувати навчитися стрільбі. І якщо до 2014 року я не могла собі цього уявити, то зараз уже можу", - наголосила жінка.

Вона вважає шанси українців захиститися від зовнішньої агресії досить високими завдяки набутому за час війни на сході бойовому досвіду, потужному волонтерському рухові та дієвій підтримці Заходу.

Читайте також: У Львові почали проводити військові вишколи для цивільних

38-річна киянка, юристка Анастасія Єфимова сподівається, що здобуті на вишколі навички не доведеться застосовувати, але якщо так, то обіцяє жорстку відсіч агресорові.

"Вони йдуть до нас помирати. Ми за правду, а зло завжди гине й по-іншому бути не може. Не дай Боже, але ми можемо з цим стикнутися. Ці навички треба відпрацьовувати постійно. Але сподіваюся, що на практиці цього не застосовуватиму", - сказала вона.

Читайте також: РНБО обговорила допомогу партнерів, тероборону та дії РФ біля кордонів – Данілов

Вишкіл цивільних громадян проводили представники Муніципальної варти Києва та ветеранських спілок столиці, чимало з яких мають бойовий досвід війни на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-