У Києві з оборонного підприємства викрали обладнання для літаків «СУ»

У Києві з оборонного підприємства викрали обладнання для літаків «СУ»

Укрінформ
У Києві з оборонного підприємства викрали обладнання, яке використовується в літаках сімейства «СУ».

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві Державного концерну «Укроборонпром», опублікованій у Фейсбуці.

«В ніч з 8 на 9 лютого 2022 року з одного з цехів АТ «Київський завод «РАДАР» невстановленими особами викрадено окремі блоки радіоелектронного обладнання, яке використовується в літаках сімейства «СУ», найбільше яких є на озброєнні в РФ. Сума завданих підприємству збитків уточнюється», - ідеться у повідомленні.

В Укроборонпромі зазначили, що злочинці ретельно готували крадіжку та вчинили її, «незважаючи на посилені підприємством заходи з технічної захищеності».

Читайте також: Укрспецекспорт співпрацюватиме з компанією-розробником снайперської гвинтівки

За даним фактом зареєстровано кримінальне провадження та проводиться досудове розслідування під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора.

«Державний концерн «Укроборонпром» та АТ «Київський завод «РАДАР» надають всебічне сприяння правоохоронним органам у розслідуванні цього кримінального правопорушення та інших фактів незаконного проникнення на територію підприємства, що мали місце раніше», - підкреслили в Укроборонпромі.

Як повідомляв Укрінформ, протягом 2021 року фахівці з кібербезпеки ДК «Укроборонпром» запобігли 620 кібератакам на ІТ-інфраструктуру концерну, які мали на меті завдати шкоди державному оборонно-промисловому комплексу.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-