Укрспецекспорт співпрацюватиме з компанією-розробником снайперської гвинтівки

Укрспецекспорт співпрацюватиме з компанією-розробником снайперської гвинтівки

Укрінформ
Державна компанія «Укрспецекспорт» підписала угоду про представництво та співробітництво з компанією «Володар Обрію», яка є розробником мультикаліберної снайперської антиматеріальної гвинтівки з аналогічною назвою та унікального боєприпасу до неї.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє державна компанія «Укрспецекспорт».

Снайперська гвинтівка «Володар обрію» (Horizon's Lord) призначена для проведення диверсійних та контрдиверсійних заходів (в тому числі в умовах пустель та гірської місцевості), для знищення снайперів противника, розрахунків великокаліберних кулеметів, протитанкових ракетних комплексів (ПТРК) та для боротьби з легкоброньованою технікою противника.

«Ця гвинтівка та боєприпас до неї є унікальною вітчизняною розробкою, що за багатьма параметрами має переваги у порівнянні з існуючими снайперськими гвинтівками подібного класу. Конструктивні особливості «Володара Обрію» дозволяють швидко перейти з одного калібру до іншого, просто змінивши ствол», - заявив заступник генерального директора ДК «Укрспецекспорт» Юрій Шрамко.

В Укрспецекспорті зауважили, що оригінальна конструкція MCR-HL дозволяє швидко адаптувати гвинтівку під будь-який великокаліберний патрон, що є на озброєнні потенційних країн-експлуатантів, а саме: 12,7х99NATO, 12,7х108; 12,7х114HL ; 14,5x114 та навіть під малокаліберний снаряд 23х115, що значно збільшить бойові можливості військового підрозділу.

До того ж, за словами Шрамка, максимально ефективна дистанція снайперського пострілу, а це 2 500 метрів, значно більша ніж у більшості інших снайперських гвинтівок.

Читайте також: Цього року Укрспецекспорт уклав контрактів на $332 мільйони

Він зауважив, що угода передбачає об’єднання зусиль ДК «Укрспецекспорт» і компанії «Володар Обрію» задля розвитку перспективного українського концепту MCR Horizon’s Lord + патрон 12.7х114HL, та вихід снайперського комплексу на міжнародний ринок.

«Ми пишаємось тим, що отримали ексклюзивну можливість представляти перспективну розробку вітчизняних зброярів на світових ринках. «Володар Обрію» вже викликав зацікавленість у наших міжнародних партнерів, і ми з гордістю демонструватимемо його потенційним замовникам», - зазначив Шрамко.

Як повідомляв Укрінформ, 1 лютого фахівці державного підприємства «Миколаївський авіаремонтний завод «НАРП», що входить до складу ДК «Укроборонпром», завершили капітальний ремонт та модернізацію літака-паливозаправника Іл-78 ВПС Пакистану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-