Цього року Укрспецекспорт уклав контрактів на $332 мільйони

Цього року Укрспецекспорт уклав контрактів на $332 мільйони

Укрінформ
У 2021 році державна компанія “Укрспецекспорт” прийняла 144 іноземні делегації та уклала контрактів на 332 млн доларів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії.

Протягом 2021 року Укрспецекспорту вдалося активізувати міжнародну діяльність і досягти зростання показників господарської діяльності. Результатом стало значне збільшення загальної суми новоукладених зовнішньоекономічних контрактів.

“Хоча через карантинні обмеження пожвавлення контактів з нашими іноземними партнерами у 2021 році відбувалося не такими темпами, як нам хотілось би, динаміка у цьому напрямку все ж таки є”, – заявив генеральний директор Укрспецекспорту Вадим Ноздря.

Протягом року, що минає, ДК “Укрспецекспорт” прийняла 144 делегації 33 іноземних держав. Лідерами за кількістю візитів до України стали делегації Ісламської Республіки Пакистан, Турецької Республіки, Об’єднаних Арабських Еміратів, Польщі та США.

Активізувалась також виставкова діяльність Укрспецекспорту. Компанія виступила організатором об’єднаної експозиції підприємств-учасників державного концерну “Укроборонпром” на чотирьох міжнародних виставках. Її співробітники здійснили 96 закордонних відряджень.

“Підготовка візиту кожної делегації – це цілий комплекс заходів, в яких задіяна значна кількість співробітників компанії. Під час візитів ми проводимо переговори щодо поточних контрактів, презентуємо нові можливості вітчизняного ОПК. Кожен візит – це не лише переговори, делегації часто відвідують виробництва та полігони”, – зазначив Ноздря.

Наразі тривають активні переговори з потенційними країнами-партнерами, які зацікавлені у продукції українського військово-промислового комплексу. Традиційно це країни Латинської Америки, Центральної Африки, Азії та Європи. Водночас державний спецекспортер прагне посилити позиції України на традиційних для неї ринках озброєння: в Азійсько-Тихоокеанському регіоні, Північній Африці, на Близькому Сході тощо.

Як повідомляв Укрінформ, Укрспецекспорт був створений 9 жовтня 1996 року для здійснення операцій з експорту-імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення, щоб сприяти розвитку виробничого та науково-технічного потенціалу українських підприємств ОПК, поповнювати дохідну частину державного бюджету за рахунок надходження коштів від реалізації надлишкового озброєння, військової, спеціальної техніки, майна Збройних сил; освоювати міжнародні ринки озброєння, військової та спеціальної техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-