ВАКС обрав запобіжний захід ще одному фігуранту «справи Трубіцина»

ВАКС обрав запобіжний захід ще одному фігуранту «справи Трубіцина»

Укрінформ
Вищий антикорупцій суд обрав запобіжний захід ще одному підозрюваному у справі за участю депутата Київської міської ради — фігуранта арештували з можливістю внесення застави у розмірі 1 488 600 гривень.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба ВАКС

“У п’ятницю, 11 лютого, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду обрав ще одному ймовірному співучасникові депутата Київської міської ради запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 1 488 600 гривень. Його взяли під варту в залі суду”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цю особу підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК України.

Читайте також: Кличко розраховує на об'єктивне розслідування щодо депутата Київради Трубіцина

Уточнюється, що у разі внесення застави підозрюваний зобов’язаний: не залишати населений пункт, у якому він проживає, без дозволу детектива, прокурора, суду; повідомляти детектива, прокурора, суд про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними; здати на зберігання до ДМС України свій паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд та в’їзд в Україну, носити електронний засіб контролю.

Строк дії ухвали – до 8 квітня 2022 року включно.

У ВАКС нагадали, що депутата Київської міської ради та ще 5 осіб підозрюють в отриманні неправомірної вигоди у сумі 1,26 млн грн.

За даними судової установи, у цій справі наразі Антикорсуд обрав двом підозрюваним запобіжні заходи.

Читайте також: Трубіцин очікує на повідомлення про підозру в ізоляторі тимчасового тримання

Як повідомлялося, 9 лютого детективи НАБУ за процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили депутата Київради (голову однієї з постійних комісій Київради) і ще п'ятьох осіб на одержанні хабаря в розмірі 1,26 млн грн за сприяння в організації роздрібної торгівлі у столиці.

Голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк підтвердила, що викритим на хабарі депутатом Київради є представник "СН" Владислав Трубіцин.

Національне антикорупційне бюро України повідомило про підозру депутату. Повідомлення про підозру підписано генеральним прокурором.

Читайте також: Підозри щодо депутата Київради та інших осіб, викритих на хабарі, уже погоджені — Ситник

Також правоохоронці повідомили про підозру і решті осіб, викритих 9 лютого "на гарячому". Ідеться про помічника депутата Київради; в.о. директора комунального підприємства; заступника директора комунального підприємства; заступника директора комунального підприємства; наближену до депутата особу.

Дії всіх шістьох підозрюваних кваліфіковані за ч.4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

11 лютого у ВАКС поінформували, що Вищий антикорупційний суд України обрав імовірному співучаснику викритого на хабарництві депутата Київради запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі 2 481 000 гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-