У Києві вперше провели навчання повного складу 112-ї бригади тероборони

У Києві вперше провели навчання повного складу 112-ї бригади тероборони

Фото
Укрінформ
Уперше в Києві провели навчання повного складу 112-ї бригади територіальної оборони, участь у яких одночасно взяли дев'ять батальйонів. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Департамент муніципальної безпеки КМДА.

"Навчання проходили, як завжди, у вихідні. Зокрема, у суботу, 5 лютого, на території навчального центру, який КМДА визначила для тренувань 112-ї окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних сил України", - йдеться у повідомленні.

На десятьох навчальних майданчиках учасники одноденних зборів вивчали основи орієнтування на місцевості, принципи роботи радіообладнання та шифрування повідомлень, відпрацьовували індивідуальні бойові навички, тактику та домедичну допомогу в умовах ведення бою, навчалися основним принципам поводження з вибуховими пристроями.

Читайте також: Штаб Сил тероборони планує зробити добровільні вишколи щотижневими

«У разі провокацій або відкритої агресії ворог зустріне спротив на кожному перехресті та мосту, адже в кожному районі Києва його будуть готові зустріти сили тероборони. Такі ж підрозділи укомплектовують, навчають та готують до розгортання в інших містах та областях країни. Також хотів би зазначити, що київська міська влада та районні в місті Києві державні адміністрації ідуть назустріч 112-ій бригаді щодо розв’язання майже всіх питань, і ми за це дуже вдячні", - зазначив під час навчань командир 112-ї окремої бригади підполковник Олександр Павлій.

У Києві вперше провели навчання повного складу 112-ї бригади територіальної оборони: Фото: КМДА

Крім постійного складу батальйонів тероборони та резервістів, збори відвідали близько 80 новачків-рекрутів, серед яких було багато жінок. Взяли участь у заняттях і депутати Київської міської ради та працівники Департаменту муніципальної безпеки КМДА.

За словами інструкторів, за підсумками занять чимало рекрутів висловили бажання укласти контракт резервіста територіальної оборони.

Читайте також: Як вступити до тероборони: в Україні запрацювала «гаряча лінія»

Як повідомлялося, Департамент муніципальної безпеки Київської міської держадмінстрації пропонує безкоштовно пройти військові навчання та приєднатись до 112-ї бригади територіальної оборони Збройних сил України всім жителям столиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-