У лікарнях столиці зайняті 26% COVID-ліжок

У лікарнях столиці зайняті 26% COVID-ліжок

Укрінформ
У медичних закладах Києва зайнято 26% ліжок, визначених для приймання хворих на СOVID-19.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіційний портал Києва із посиланням на заступницю голови КМДА Ганну Старостенко.

«За минулу добу у місті було зареєстровано 2869 нових випадків, тоді як два тижні тому ця цифра була майже вполовину менша. Водночас ситуація з госпіталізацією у місті – контрольована і не призводить до значного навантаження на медичну систему. Так, станом на сьогодні, зайнятість ліжок у лікарнях, виділених під пацієнтів із COVID-19, складає 26%», – сказала Старостенко.

За її словами, це пов’язано із високим рівнем вакцинації проти COVID-19 у столиці, завдяки чому захворювання у більшості випадків протікають у легкій та середній формі.

Заступниця голови КМДА також звернула увагу на тенденції збільшення захворюваності серед дітей. «Уже більше тижня ми спостерігаємо понад 300 випадків дитячої захворюваності на COVID-19. Тож закликаємо батьків бути обачними і при перших симптомах застуди у дитини – залишати її вдома, аби запобігти поширенню хвороби», - сказала Старостенко.

Читайте також: У Києві за добу - 2 869 випадків коронавірусу

Як повідомлялося, у Києві за минулу добу виявили 2 869 хворих на коронавірус. Всього підтверджених випадків захворювання у столиці – 375 798.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-