У центрі Києва сталася стрілянина, поліція затримала 14 осіб

У центрі Києва сталася стрілянина, поліція затримала 14 осіб

Укрінформ
Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом стрілянини у центрі Києва та затримала 14 осіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва. 

"Сьогодні до поліції Києва надійшло повідомлення про конфлікт та стрільбу біля фінансової установи на вулиці Володимирській. На місце негайно прибули спецпризначенці та слідчо-оперативна група”, - ідеться у повідомленні.

Попередньо з’ясовано, що між активістами та працівниками закладу виник конфлікт та бійка, у результаті чого двох людей госпіталізували, а чотирнадцятьох доставили до районного управління поліції.

Окрім того, під час інциденту учасники конфлікту здійснили декілька попереджувальних пострілів зі зброї. Внаслідок цього ніхто не постраждав.

Читайте також: Стрілянина у Дніпрі: Рябчука взяли під варту на два місяці

Із доставленими спілкуються слідчі. Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 296 (хулігантство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до чотирьох років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, 25 січня біля однієї із фінансових установ у центрі Києва невідомий здійснив постріл з автомата.

"Попередньо встановлено, що представники охоронної фірми зайшли до приміщення банку, де у цей час перебувала група невідомих осіб. Між працівниками охорони та незнайомцями виник конфлікт, тож у подальшому на вулиці представник служби охорони здійснив кілька пострілів вгору", - повідомили в поліції.

Двох активних учасників події доставили до районного управління поліції.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганство).

За даними ЗМІ, стрілянина сталася на вулиці Володимирській, 23-а. Представники громадського об’єднання "Український стяг" намагалися наклеїти наліпки на пункт обміну валют за цією адресою. Після цього до пункту під’їхав автомобіль інкасації (охоронної фірми "Легіон"), звідки вийшов працівник та, сприйнявши це як напад, пригрозив автоматичною зброєю і здійснив декілька пострілів угору.  

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-