Підготовка провокацій у Києві: суд проситимуть арештувати підозрюваних без права на заставу

Підготовка провокацій у Києві: суд проситимуть арештувати підозрюваних без права на заставу

Укрінформ
Правоохоронні органи у суді проситимуть для затриманої групи осіб, які планували масові заворушення в країні, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Про це повідомив голова Національної поліції Ігор Клименко на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

Затриманим інкримінують замах на масові заворушення.

“Слідчі вже підготували та вручають фігурантам повідомлення про підозру та зараз звертаються до суду про безальтернативне взяття під варту. Ми ще на шляху встановлення замовників та кінцевих бенефіціарів протестних акцій, але розуміємо, кому вигідна подібна деталізація ситуації в країні”, - сказав Клименко.

Читайте також: На організацію заворушень у Києві замовники виділили понад мільйон гривень – поліція

За його словами, слідство встановлюватиме, чи мають затримані якесь відношення до спецслужб інших держав.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський висловив переконання в тому, що мета подібних заходів - дестабілізація внутрішньополітичної ситуації в країні та дискредитація правоохоронних органів, адже такі події, як, зокрема, «акції з насильством щодо правоохоронців та інших громадян», точно викликали би резонансне в інформаційному просторі.

“Організатори даної сьогоднішньої акції мали знання про засоби і протоколи правоохоронних органів, мали досвід роботи правоохоронців органів. Зараз в тому числі із СБУ вивчаються їхні зв'язки з невизнаними збройними формуваннями і спецслужбами Російської Федерації”, - додав глава МВС.

Читайте також: Замовника масових протестів у Києві ще шукають - поліція

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 30 січня, співробітники Національної поліції затримали групу осіб, які планували масові заворушення в столиці та інших містах України. Зокрема, за словами глави МВС, планувався мітинг із провокаціями, обов'язково мало бути насильство серед учасників мітингу, мала пролитися кров. Першу проплачену акцію організатори готували на 31 січня в Києві, а потім мали намір провести у лютому подібні заходи ще у 4 обласних центрах.

Фото: Національна поліція України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-