Через дії Поворозника КМДА отримала 48 мільйонів збитків - прокуратура

Через дії Поворозника КМДА отримала 48 мільйонів збитків - прокуратура

Укрінформ
Заступника голови Київської міської державної адміністрації підозрюють у службовій недбалості зі збитками майже у 48 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру одному із заступників голови КМДА за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, на підставі рішення Київської міської ради було надано в постійне користування Апарату Ради національної безпеки і оборони земельну ділянку на вулиці Щусєва для будівництва, експлуатації та обслуговування багатоквартирних житлових будинків з підземними паркінгами та об’єктами соціально-побутової інфраструктури.

Фото: ОГП

Водночас, у 2019 році на підставі акту обстеження посадові особи КМДА підготували проєкт розпорядження щодо припинення Апарату РНБО права постійного користування ділянкою “у зв’язку з тим, що земельна ділянка за цільовим призначенням не використовується”. Будь-які пояснення або документи від представників Апарату РНБО при цьому не отримувались.

Читайте також: Заступнику голови КМДА Поворознику вручили підозру - Кличко

"Під час погодження проєкту розпорядження юридичне управління апарату КМДА встановило його невідповідність законам України. Попри це, один із заступників голови КМДА незаконно його підписав. Такими діями державному органу завдано майже 48 млн грн шкоди, що підтверджується висновками проведеної судової оціночно-земельної експертизи", - зауважили в прокуратурі.

Крім того, протиправність зазначеного розпорядження, підписаного підозрюваним, встановлено судовими рішеннями адміністративних судів першої та апеляційної інстанцій, наголосили в ОГП.

Читайте також: Поворозник: «Сирець» – черговий крок у політичному тиску на столичну владу

Як повідомляв Укрінформ, Київський міський голова Віталій Кличко 25 січня заявив, що першому заступнику голови КМДА Миколі Поворознику вручили підозру у справі щодо позбавлення земельної ділянки Апарату РНБО. Кличко нагадав, що у 2019 році міська влада припинила право постійного користування ділянкою на вулиці Щусєва біля станції метро “Сирець”. Місто привело занедбану територію до ладу, вивезло сміття, здійснило благоустрій території. І облаштувало там сквер, але РНБО "не полишає намірів забудувати територію висотками і через правоохоронців продовжує тиснути на столичну владу", наголосив Кличко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-