Київ не планує закривати метро у разі локдауну

Київ не планує закривати метро у разі локдауну

Укрінформ
У Києві не планують закривати Київський метрополітен у випадку локдауну, а запроваджуватимуть спеціальні перепустки на транспорт. 

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" розповів перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, передає Укрінформ.

"Я абсолютно переконаний в тому, що ми не будемо закривати метрополітен наглухо, як це було в перший локдаун. Ми будемо переводити транспорт у спеціальний режим перевезення. У нас усе готово для того, щоб ми могли використовувати спеціальні квитки, які були паперовими, а потім перейшли в електронну форму", - сказав Поворозник.

Читайте також: Ізраїль відмовився від локдаунів і запропонував альтернативу

Водночас, перший заступник голови КМДА висловив сподівання, що, враховуючи велику кількість вакцинованих киян, місто не переходитиме до спеціального режиму перевезення у транспорті.

"Але я все-таки сподіваюся, що ми до цього доходити не будемо, насамперед завдяки тому, що ми маємо понад 70% вакцинованих киян. І в Європі вже, і в нас у Києві і в Україні останній локдаун називався більше локдауном для невакцинованих", - сказав Поворозник.

Читайте також: В Австрії ввели обов’язкове носіння масок на вулиці

Як повідомлялося, у громадському транспорті столиці посилять контроль за дотриманням карантинних обмежень.

У Києві затвердили порядок роботи системи спецперепусток у транспорт на випадок погіршення епідситуації.

З 10 серпня у столиці запрацювала в тестовому режимі електронна система подачі заявок, за якою можна буде отримати спеціальні перепустки для проїзду в громадському транспорті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-