Працівників столичної лікарні викрили на фейковій COVID-вакцинації

Працівників столичної лікарні викрили на фейковій COVID-вакцинації

Фото
Укрінформ
У Києві викрили лікарів та працівників однієї із лікарень на організації масштабної схеми фейкової вакцинації від COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури Києва відкрито провадження за фактами шахрайства та підроблення документів (ч. 3 ст. 190, ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, лікарі та працівники лікарні організували схему підроблення міжнародних свідоцтв про вакцинацію від COVID-19. Послуги коштували від 4 до 6 тис грн.

"Один з учасників групи здійснював пошук потенційних клієнтів, приймав від них замовлення та передавав дані медичним працівникам. Надалі відомості про начебто здійснену вакцинацію цих громадян вносились іншим учасником групи до електронної системи eHealth для подальшого завантаження до Єдиного порталу державних послуг "Дія". Отримані від клієнтів гроші перераховувались на рахунок іншого учасника групи, який обготівковував та розподіляв їх", - ідеться у повідомленні.

Під час обшуків у лікарні та за місцями проживання учасників групи вилучені документи, які підтверджують протиправну діяльність, а також понад 1,8 млн грн.

Як повідомляв Укрінформ, поліція минулого тижня, 3 - 9 січня, розпочала 39 кримінальних проваджень за підробку COVID-документів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-