Для будівництва Київської обхідної шукають підрядника та гроші – Зеленський

Для будівництва Київської обхідної шукають підрядника та гроші – Зеленський

Укрінформ
У межах реалізації проєкту з будівництва Київської обхідної дороги триває експериментальна процедура пошуку підрядної організації та фінансування.

Про це розповів Президент Володимир Зеленський під час виступу на форумі "Велике будівництво: дороги та мости", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ще один ключовий проєкт сучасної інфраструктурної історії - це будівництво Київської обхідної дороги, про яку так дуже довго, дуже багато всі говорять, ми почнемо працювати. Наразі триває експериментальна процедура щодо пошуку підрядної організації та фінансування цього амбітного проєкту", - зазначив Зеленський.

Президент сподівається побачити "потужних міжнародних гравців" на шляху розбудови сучасної інфраструктури, та додав, що вже є підтримка з боку партнерів з ЄС, Світового банку, ЄБРР тощо.

Як повідомлялося, Міністерство інфраструктури України 13 грудня розпочало конкурсний відбір компанії, яка будуватиме першу ділянку Київської обхідної дороги - 18-кілометровий відрізок від траси М-07 Київ – Ковель – Ягодин до М-06 Київ – Чоп.

Проєкт нової обхідної дороги Києва Укравтодор презентував у серпні 2020 року. Нова дорога навколо столиці буде побудована у формі напівкільця і матиме довжину майже 150 км. Дорога складатиметься з 6 ділянок та сполучить траси: М-07 Київ – Ковель, М-06 Київ – Чоп, М-05 Київ – Одеса, Н-01 Київ – Знам’янка, Н-08 Бориспіль – Маріуполь, М-03 Київ – Харків та М-01 Київ – Чернігів. Проєкт також передбачає будівництво мостового переходу з підходами через річку Дніпро довжиною понад 25 км, з них 5,9 км – сам міст.

Повністю завершити роботи з будівництва Київської об’їзної дороги планується впродовж 5-6 років за умов стабільного фінансування, загальна вартість проєкту становить 85 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-