Добудувати метро на Виноградар цьогоріч не дала пандемія – Кличко

Добудувати метро на Виноградар цьогоріч не дала пандемія – Кличко

Укрінформ
Компанія "Київметробуд", яка є головним підрядником будівництва метро на Виноградар, звернулася з позовом до суду про відтермінування завершення будівництва на травень 2023 року.

Про це повідомив Київський міський голова Віталій Кличко під час звіту про діяльність у 2021 році та плани на наступний рік, передає кореспондент Укрінформу.

"Щодо ситуації з будівництвом метро на Виноградар. Маємо, на жаль, затримку зі здачею двох нових станцій - "Мостицька" та "Проспект Правди". Через ситуацію з пандемією, що вплинула на темпи роботи на об’єкті, головний підрядник – компанія "Київметробуд" - звернувся з позовом до суду про відтермінування завершення будівництва на травень 2023 року. І судові розгляди тривають", - розповів Кличко.

Кличко зазначив, що "Київметробуд" – це приватна компанія, а не комунальна.

"Але місто продовжує робити все можливе, щоб максимально швидко завершити будівництво. "Ми фінансуємо такі об'єкти вчасно. Будівництво нових станцій профінансовано вже на 4 млрд гривень. Головний підрядник поки не виконав усіх необхідних робіт на цю суму, тому як тільки зробить це - ми перерахуємо додаткові кошти. На наступний рік на ці видатки з бюджету міста передбачили 841 млн грн.", - розповів Кличко.

Він додав, що наразі роботи на будмайданчику тривають.

Як повідомлялося, раніше, 5 червня цього року Кличко заявив, що у 2021 році буде відкрито як мінімум одну станцію метро на Виноградарі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-