Київ переходить у «жовту» зону - що зміниться з 7 грудня

Київ переходить у «жовту» зону - що зміниться з 7 грудня

Укрінформ
З 7 грудня у Києві починає діяти жовтий рівень епідемічної небезпеки. Згідно з протоколом № 78 Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Київської міської державної адміністрації, у місті встановлено додаткові карантинні обмеження.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу КМДА.

Так, із 00:00 7 грудня в місті Києві, окрім обмежень, встановлених Постановою Кабінету Міністрів №1236, додатково заборонено користуватися послугами громадського транспорту (автомобільним, електричним, у тому числі метрополітеном) пасажирам, крім тих, які не досягли 18 років, без наявності у них:

  • негативного ПЛР-тесту на COVID-19 або експрес-тесту на визначення антигена строком дії 72 години;
  • документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації;
  • документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини від COVID-19, який може бути застосовано протягом 30 днів від дати введення дози;
  • жовтого чи зеленого COVID-сертифіката;
  • документа про одужання особи від COVID-19.

Водночас забороняється відвідування торгово-розважальних центрів неповнолітнім без супроводу дорослих, які мають негативний ПЛР-тест на COVID-19 або експрес-тест на визначення антигена строком дії 72 години; або зелений COVID-сертифікат; або документ про одужання.

Передбачається, що контроль за дотриманням відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів у Києві мають забезпечити районні державні адміністрації, ГУ Держпродспоживслужби, ГУ Національної поліції, Управління патрульної поліції Департаменту патрульної поліції Національної поліції України, а також КП “Муніципальна охорона”.

Як повідомлялося, з 7 грудня 2021 року “червоний” рівень епідемічної небезпеки скасовано на території Донецької, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Луганської, Львівської, Одеської, Рівненської, Херсонської областей та міста Києва.

Перелік обмежень в тому чи іншому рівні епіднебезпеки встановлено Постановою Кабінету Міністрів України № 1236 від 9 грудня 2020 року (зі змінами).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-